LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2021 12:28

Ιρλανδία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης η υπηρεσία δημόσιας υγείας

Έχει ανασταλεί η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος της Ιρλανδίας.

Χάκερς - κυβερνοεπίθεση - διαδίκτυο - ιός

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας HSE Ireland ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης με “λυτρισμικό” και για τον λόγο αυτό έχει αναστείλει τη λειτουργία του πληροφοριακού της συστήματος. 

Υπήρξε μια σημαντική επίθεση λυτρισμικού στο πληροφοριακό σύστημα της HSΕ. Για λόγους ασφαλείας αναστείλαμε τη λειτουργία του προκειμένου να το προστατεύσουμε από την επίθεση αυτή και να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση”, ανήρτησε στο Twitter η HSE. 

Η υπηρεσία ζήτησε συγγνώμη από τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από την αναστολή της λειτουργίας του συστήματός της, όμως τόνισε ότι δεν θα επηρεαστεί η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 καθώς τα ραντεβού “θα γίνουν κανονικά”. 

Λόγω της αναστολής της λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της HSE στην Ιρλανδία, το μαιευτήριο Rotunda στο Δουβλίνο ακύρωσε τα περισσότερα ραντεβού του στα εξωτερικά ιατρεία. 

Η κυβερνοεπίθεση εναντίον της HSE έγινε με ένα λυτρισμικό, όπως αυτή εναντίον της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλάνδρι: Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο Δημαρχείο (εικόνες)

Εργασιακά: Οι αλλαγές σε ωράρια, Κυριακές, άδειες και υπερωρίες

Τζανάκης στον ΑΝΤ1: στο 40% οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες στα μέσα Ιουνίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο