LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2021 11:48 | Ανανέωση: 14 Μαΐου 2021 11:57

Χαλάνδρι: Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στο Δημαρχείο (εικόνες)

Με ανάρτησή του στα Social Media, o δήμαρχος Χαλανδρίου, εξηγεί γιατί προέβη στην κίνηση αυτή. "Πάρτι" στο Twitter.

δημαρχείο Χαλανδρίου - σημαία  Παλαιστίνης

Τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε στο δημαρχείο του Χαλανδρίου η σημαία της Παλαιστίνης εξηγεί με ανάρτησή του στα Social Media, o δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Με ανακοίνωσή του εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό, ενώ αναφέρεται στην εκρηκτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στο Twitter.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται ξανά αυτές τις μέρες, ο Δήμος Χαλανδρίου ύψωσε σήμερα την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948, την «Νάκμπα», όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης. 

Στην «Νάκμπα» συνοψίζεται η  «καταστροφή», η «Παλαιστινιακή έξοδος», η ιστορία ενός λαού που μέσα σε περίπου 2 χρόνια (1947-1949) έμεινε χωρίς πατρίδα και χωρίς ελπίδα επιστροφής στις εστίες του. Η αποχώρηση των Βρετανών, η ανακήρυξη του κράτους του Ισραήλ, ο πόλεμος, η ταπείνωση και κυρίως ο ξεριζωμός. Η ιστορία του άλυτου εδώ και 73 χρόνια παλαιστινιακού ζητήματος, που μετρά χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος αυτού του πρώτου αραβοϊσραηλινού πολέμου  15.000 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, 950.000 εκπατρίστηκαν βίαια και 481 πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης καταστράφηκαν ολοσχερώς. Και η ιστορία  επαναλαμβάνεται με το αίσθημα της κατάφωρης αδικίας για το βίαιο διωγμό από τα πάτρια εδάφη να έχει ριζώσει βαθιά στις ψυχές των Παλαιστινίων.

Με κάθε ευκαιρία, ο Δήμος Χαλανδρίου εκφράζει τη στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό και στα δίκαια αιτήματά του για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και για επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα που τους στέρησαν.

Θυμίζουμε ότι το Χαλάνδρι είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από τον Ιούνιο του 2015."

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό 

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία σήμερα στις 18.00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137). 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί,  το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει αποφασιστικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ελλάδα - ΗAΕ: ταξιδιωτικός διάδρομος χωρίς καραντίνα για εμβολιασμένους

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης με δήθεν θανατηφόρο τροχαίο

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: προβλέπεις για το τριήμερο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΣήμερα 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείεςΣήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group" μιλά στον ΑΝΤ1 για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΣήμερα 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08Κουσουλός - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" για τη μητέρα του Παναγιωτάκη 19:58Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο