LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2021 11:16

Ελλάδα - ΗAΕ: ταξιδιωτικός διάδρομος χωρίς καραντίνα για εμβολιασμένους

Συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα εκδίδονται από τις υγειονομικές Αρχές των δύο χωρών.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος - άδειο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον δρόμο προς την ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, ανοίγει ασφαλής ταξιδιωτικός διάδρομος για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ενώ επιτεύχθηκε και συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα εκδίδονται από τις υγειονομικές Αρχές των δύο χωρών, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Επισημαίνεται πως ο ταξιδιωτικός διάδρομος χωρίς καραντίνα, ο οποίος τίθεται σε άμεση ισχύ στην Ελλάδα και από τις 18 Μαΐου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα διευκολύνει τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ατόμων που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, τηρώντας ωστόσο τα υπόλοιπα προληπτικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε κάθε προορισμό, για τη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης όλων των πολιτών.

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και των ΗΑΕ υπογραμμίζουν πως αυτό το βήμα επιβεβαιώνει την επιθυμία της ηγεσίας και των δύο χωρών να διευκολύνουν τη μετακίνηση των ατόμων, να προωθήσουν τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών και να επιτύχουν τους επιθυμητούς στόχους των εκστρατειών εμβολιασμού, οι οποίοι έφτασαν σε υψηλά ποσοστά όσων έχουν λάβει εμβόλιο, για να διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλεια της κοινότητας και να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι πολίτες και οι κάτοικοι που επιθυμούν να επωφεληθούν από τον ταξιδιωτικό διάδρομο χωρίς καραντίνα και στις δύο χώρες θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν λάβει την τελευταία δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες εφαρμογές ή πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από τις υγειονομικές αρχές. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να παρουσιάσουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης PCR μέσω αυτών των εφαρμογών.

Καταληκτικά, τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση πως αυτή η εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει μεγάλη σημασία λόγω των προκλήσεων της πανδημίας COVID-19 και προστίθεται πως αυτή η συνεργασία και συντονισμός στηρίζουν τις προσπάθειες των δύο χωρών να καταπολεμήσουν και να ξεπεράσουν την πανδημία.

Ειδήσεις σήμερα:

Εύσημα Τουσκ σε Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Θρήνος στο λιμάνι του Βόλου για την Καρολάιν (εικόνες)

Εργασιακά: Οι αλλαγές σε ωράρια, Κυριακές, άδειες και υπερωρίες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπεργία 9 Απριλίου: Πως θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊΧθες 22:49 | Ειδήσεις

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Ποιες χώρες τροφοδοτούν την Ρωσία με τα “εργαλεία” για να παράγει οπλικά συστήματαΣάββατο 05 Απριλίου 2025 17:52 | Ειδήσεις

Πυκνώνουν οι αναφορές δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών για ενδεχόμενο συμβατικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και μελών του ΝΑΤΟ έως το 2030, καθώς και για αυξανόμενη παραγωγή ρωσικών οπλικών συστημάτων. To Ant1news.gr εξετάζει τις χώρες πρόελευσης του μηχανολογικού εξοπλισμού που είναι πολύτιμος για την πολεμική βιομηχανία της Μόσχας. Μεταξύ αυτών, κάποιες ανήκουν στο ΝΑΤΟ!

Σεισμός στα ΚαλάβρυταΧθες 22:02 | Ειδήσεις

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αχαΐα, Κορινθία και Αρκαδία.

Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση την ΔευτέραΧθες 15:30 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές θα "χαλάσει" ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 11 Απριλίου 06:39Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα 06:26Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση την Δευτέρα06:12Το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο επιστρέφει μετά από 15 χρόνια23:59Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Θρίαμβος για το “τριφύλλι”23:47Αίγυπτος: Καρέ καρέ η επίθεση τίγρη σε ακροβάτη τσίρκου (βίντεο) 23:35Πάτρα: Σύλληψη Αμερικανού στρατιωτικού για σεξουαλική παρενόχληση23:24Κίλιαν Μέρφι: Ένα μουσικό ταξίδι για την άνοιξη…23:12Απεργία 9 Απριλίου: Πως θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ22:59Μόντε Κάρλο: Οι αδερφοί Τσιτσιπά πέρασαν με ανατροπή στον δεύτερο γύρο22:43Μετρό: Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή 222:28Σεισμός στα Καλάβρυτα22:14Απεργία – Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ποιες πτήσεις θα εξυπηρετηθούν κατ’ εξαίρεση21:59ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Σπουδαία νίκη για τον “Δικέφαλο”21:46ΔΣΑ: Καθολική αποχή των δικηγόρων την Δευτέρα 7 Απριλίου21:31Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Πάτησαν γκάζι στο τέλος οι “πράσινοι”21:17Κόρινθος – Συναγερμός: Βρέθηκε πτώμα γυναίκας στον Ισθμό21:02Βόλος – Παναιτωλικός: Κόλλησαν… στο μηδέν20:48Τουρκίγε: Η Άγκυρα αντιδρά στο ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ20:35Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Αγρίεψαν… στην επανάληψη οι Πειραιώτες20:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο