LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Μαΐου 2021 10:37

Θεσσαλονίκη: Ληστές άρπαξαν 20.000 ευρώ από ιδιοκτήτη επιχείρησης (εικόνες)

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Πώς οργάνωσαν τη ληστεία. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη - ένοπλη ληστεία - επιχειρηματίας

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο άνδρες οι οποίοι λήστεψαν ιδιοκτήτη επιχείρησης με οικοδομικά υλικά στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Η ληστεία έγινε πριν από έναν μήνα, στις 12 Απρίλιου. Οι δύο δράστες, ένας 47χρονος Γεωργιανός και ένας 40χρονος Έλληνας, με απειλή πιστολιού και μαχαιριού κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν περίπου 20.000 ευρώ.

Το κλεμμένο όχημα οι ληστές το μετέφεραν στον Λαγκαδά και το έδωσαν σε 35χρονο για αποσυναρμολόγηση προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη.

Οι αστυνομικοί ωστόσο κατάφεραν να τους τσακώσουν και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν όπλα και σφαίρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

"Η συλλογή πειστηρίων και η αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε βάρος επιχειρηματία του Νομού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 47χρονος αλλοδαπός και ημεδαπός 40 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, όπως δείχνει η έρευνα, συστήθηκε προς το σκοπό αυτό, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2021.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης , οι προαναφερόμενοι άντρες, στα μέσα Μαρτίου, αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή της Πυλαίας, το οποίο χρησιμοποίησαν περίπου ένα μήνα μετά, προκειμένου να προσεγγίσουν τον στόχο τους. Με καλυμμένα χαρακτηριστικά, μετέβησαν σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας, όπου με απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, από την κατοχή του οποίου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια και προκειμένου να διαφύγουν ανενόχλητοι, απομάκρυναν τα κινητά τηλέφωνα του παθόντα και το κλειδί του αυτοκινήτου του, πετώντας τα σε διάφορα σημεία του αύλειου χώρου της επιχείρησης.

Αμέσως μετά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας, προχώρησαν σε πρόχειρη αλλαγή χρώματος του κλεμμένου οχήματος που χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους και το μετέφεραν σε αποθήκη επιχείρησης ιδιοκτησίας 35χρονου άντρα, σε χωριό του νομού, ο οποίος το αποσυναρμολόγησε προκειμένου να μην εντοπιστεί και να αποφευχθεί πιθανή σύνδεσή του με τους δράστες. Για τη μεταφορά του αυτοκινήτου χρησιμοποίησαν ως προπομπό όχημα που κατείχε ο 47χρονος άντρας.

Σημειώνεται ότι, την 18-04-2021, αστυνομικοί του Τ.Α. Λαγκαδά, πραγματοποιώντας έρευνα στην επιχείρηση του 35χρονου, εντόπισαν μέρη και εξαρτήματα του κλεμμένου αυτοκινήτου, οπότε τον είχαν συλλάβει για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Θεσσαλονίκη - ένοπλη ληστεία - επιχειρηματίας

Πρωινές ώρες χθες (11-05-2021), σε συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων και τη συνεργασία συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο μέλη της συμμορίας στις περιοχές Χαριλάου και Ωραιοκάστρου αντίστοιχα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2 περίστροφα
  • 138 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • 20 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους
  • Μικροποσότητα κάνναβης
  • 2 δερμάτινες θήκες μεταφοράς όπλων εσωτερικού τύπου κάλυψης-απόκρυψης κι
  • ένα ζευγάρι εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τρία ακόμη άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους υπήρξαν ευρήματα που στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 37 και 49 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες καθώς διαπιστώθηκε ότι:

  • Ο πρώτος κατείχε παράνομα πυροβόλο όπλο κρότου, πέντε (5) φυσίγγια, εμφανώς πλαστή κρατική πινακίδα, δύο (2) πινακίδες ΤΣΟΛ η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου και δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα, ενώ
  • Ο δεύτερος κατείχε τριάντα μία (31) κούτες που περιείχαν 310 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναφέρεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα".

Θεσσαλονίκη - ένοπλη ληστεία - επιχειρηματίας

Είδησεις σήμερα: 

Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Τιμούμε αυτούς που δίνουν καθημερινά αγώνα για τη ζωή

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες

Εμβόλια - Λινού στον ΑΝΤ1: Να ανοίξει η πλατφόρμα και για τους κάτω των 30 ετών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να διασκέδαζε στο μπαρ, όπου ξέσπασε η φωτιά με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και ΝίκηΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

Θα πραγματοποιηθεί πορεία με τρακτέρ στο Κιλκίς. 

Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίναςΣήμερα 11:18 | Ειδήσεις

Το παιδί υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα νευροχειρουργών.

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα ΜάλγαραΣήμερα 10:33 | Ειδήσεις

Μετά από μια ιστορική Πρωτοχρονιά που τους βρήκε για πρώτη φορά στα χρονικά πάνω στην άσφαλτο, οι αγρότες εντείνουν τις διεργασίες για τα επόμενα βήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Πέθανε το αφεντικό του και ο σκύλος δεν άφηνε κανέναν να μπει στο σπίτι13:38Τραγωδία στην Ελβετία: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί εγκαυματίες από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά13:24Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη13:10Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη12:56Ουκρανία: Το στρατιωτικό επιτελείο αρνείται ότι η επίθεση στην Χερσώνα έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις12:42Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 "αιώνιοι" φοιτητές12:28Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι υπόσχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ως νέος δήμαρχος12:14Τραγωδία στην Ελβετία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα στο Κραν Μοντανά12:00Τραμπ σε Ιράν: Θα σπεύσουμε να σώσουμε τους διαδηλωτές αν χρησιμοποιήσετε βία11:52Πρέβεζα: Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος που τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας11:38Οκτώ μετανάστες εντοπίστηκαν στην Πλάκα του Δήμου Νοτίου Πηλίου11:24Τραγωδία στην Ελβετία: Η στιγμή που η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία στο μπαρ του Κραν Μοντανά (βίντεο)11:10Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο