LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Μαΐου 2021 16:05 | Ανανέωση: 11 Μαΐου 2021 16:18

Εστίαση: ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση πρώτων υλών

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης. Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εστίαση - καφέ - καφετέριες - εστιατόρια

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαΐου. Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, ενώ έως τέλος Δεκεμβρίου θα γίνεται η υποβολή των τιμολογίων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά την έναρξη της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε σχόλιο του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Χαρίτση, ανέφερε πως την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ανοίξει εντέλει επισήμως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των κεφαλαίων των επιχειρήσεων εστίασης που αφορούν στην αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνησή τους. Την προσεχή Πέμπτη η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14 Μαΐου, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Ιουλίου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται ο καθένας, ώστε οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους. Σημείωσε δε πως εάν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ο υπουργός αιτιολόγησε την απόκλιση των τεσσάρων ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό ανοίγματος της πλατφόρμας λέγοντας ότι η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της σήμερα στις 12.08 μ.μ, γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η καθυστέρηση, «όμως από αυτή τη στιγμή και πέρα το πρόγραμμα που είναι συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ για την υποβοήθηση του ανοίγματος της εστίασης θα τρέξει γρήγορα».

“Χαιρετίζουμε την μεταστροφή του κ. Γεωργιάδη και την - έστω και με μεγάλη καθυστέρηση - παραδοχή πως οι επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη είναι εξαιρετικά σημαντικές, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά” αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: “Μετά τη δικαίωση, θα περιμέναμε και μία πρώτη συγγνώμη για τους τόνους λάσπης και το σαμποτάζ στις επενδύσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση, με αφορμή τη φαρμακευτική κάνναβη. Αλλά έχουμε ακόμα να ελπίζουμε στις 158 συγγνώμες από τους βουλευτές της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία”.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στη Γλυκά Νερά: Απείλησαν με όπλο το μωρό

Ζάκυνθος: “Βροχή” από σφαίρες δέχθηκε ο 53χρονος

Lockdown: Οι αλλαγές σε μετακινήσεις, sms και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδραΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Σε πεζοπορία που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ένα 4χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαράδρα μαζί με τον πατέρα του.

Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία Σήμερα 17:36 | Ειδήσεις

Στη συγκεκριμένη μονάδα, υπήρξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας 100% θνησιμότητα, καθώς οι 40 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί, κατέληξαν.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο τουΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται αυτή την ώρα στο διαμέρισμα επί της οδού Αδανών.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρώτη φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της - "Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μητέρα"Σήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η ανάρτηση στα social media με αφορμή την γιορτή της μητέρας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδρα18:17Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία 18:10Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρώτη φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της - "Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μητέρα"17:52Χαλκιδική: Συλλήψεις για κλοπή χρημάτων και εργαλείων από κτηνοτροφική μονάδα 17:35Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο του 17:20Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων17:06Νέδα: Πατέρας και γιος έπεσαν σε χαράδρα - Ελικόπτερο για αεροδιακομιδή του ανηλίκου16:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Οι σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες έκρυβαν ναρκωτικά (εικόνες)16:38Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:26Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Άνδρας επιτέθηκε σε επιβάτη και πλήρωμα16:12Ρόδος: Επιχείρηση διάσωσης δύο τουριστών ο ένας τραυματίας15:58Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας15:44Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στον Εύοσμο έπειτα από απόπειρα διάρρηξης και αρπαγή τσάντας 19χρονης 15:30Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Με μια μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος 15:16Γιορτή της μητέρας: Οι ένοπλες δυνάμεις εύχονται “χρόνια πολλά” (βίντεο)15:02Masters Ρώμης - Τσιτσιπάς: Πρόωρο τέλος για τον Έλληνα τενίστα14:48ΑΑΔΕ: Απλοποίηση διαδικασίας απαλλαγής από τα Tέλη Kυκλοφορίας σε ΑμεΑ14:34Γιορτή της Μητέρας: Η “πηγή της ζωής” και η ιστορία της ημέρας που της... αφιερώθηκε!14:20Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news η είδηση για απαγόρευση λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια 14:04Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων13:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο