LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Μαΐου 2021 06:12 | Ανανέωση: 10 Μαΐου 2021 14:23

Σχολεία: Επιστροφή για τους μαθητές όλων των τάξεων

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, των γυμνασίων και των Λυκείων επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία τους.

μαθητές - επιστροφή - σχολεία - πιστοποιητικό - self test

Επιστροφή στο σχολείο σήμερα για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, ενώ στα θρανία επιστρέφουν, μετά τις διακοπές του Πάσχα, και οι μαθητές των λυκείων.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

μαθητές - επιστροφή - σχολεία - πιστοποιητικό - self test

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω.

Ακόμα, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Αλαλούμ με ψευδώς θετικά self test σε μαθητές

Προβλήματα προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές από εκατοντάδες self test μαθητών που βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμη και για προβληματική παρτίδα.

Γονείς επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις αρμόδιες διευθύνεις εκπαίδευσης ανά την χώρα και κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Παράλληλα, υπήρξε πρόβλημα, λόγω υπερφόρτωσης, στην πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων των self test


Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, αναφέρεται «Η χαρά μαθητών και εκπαιδευτικών, που ξαναβρίσκονται μετά τα συνεχόμενα “άνοιξε-κλείσε”, συνυπάρχει με την αγωνία τους για την κατάσταση των σχολείων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που έκλεισαν. Και όλα αυτά γιατί το Υπουργείο Παιδείας “σφυρίζει” αδιάφορα στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου ενώ, αφού μετέτρεψε τα σπίτια σε σχολικές αίθουσες με την τηλεκπαίδευση, τώρα τα μετατρέπει σε διαγνωστικά κέντρα με τους γονείς να καλούνται να διαχειριστούν, εκτός των άλλων, και τα διάφορα ευτράπελα με τη διάθεση των self tests, τις καθυστερήσεις στις πλατφόρμες κλπ. Το κρίσιμο σήμερα είναι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ώστε η κανονικότητα του σχολείου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών. Γι’ αυτό πρέπει τώρα -αλλά και από τον Σεπτέμβρη- να καταγραφούν και, κυρίως, να αντιμετωπιστούν τα μορφωτικά κενά, τα ψυχοσωματικά προβλήματα και όλες οι αρνητικές συνέπειες που έχουν συσσωρευθεί».

Η Ελληνική Λύση αναφέρει «ενώ η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες καθολικού κλεισίματος είχε όλη την ευκαιρία να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και εφαρμόζοντας ευέλικτα προγράμματα, δεν έκανε απολύτως τίποτα! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εμβολιάσουν τα παιδιά, όπως δήλωσε ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την ανεπάρκεια της μετακυλίοντας τις τεράστιες ευθύνες της σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει «Ανοίξανε σήμερα και οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης με τον γνωστό πλέον Κυβερνητικό «τυφλοσούρτη»: κανένα απολύτως ουσιαστικό μέσο προστασίας, μόνο «επικοινωνία» και φυσικά μπόλικη ατομική ευθύνη».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Εμβολιασμένοι μαθητές τη νέα χρονιά (βίντεο)

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Οι 10 θεματικοί πυλώνες

“Your Face Sounds Familiar- All Star”: Ο μεγάλος νικητής της… Eurovision

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία “Elias”: Η Εύβοια κόπηκε στα δύο - Έντονα φαινόμενα και σε άλλες περιοχέςΣήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν στις Ροβιές και το Πευκί με τους κατοίκους τους να είναι εγκλωβισμένοι. Το 112 ήχησε και σε χωρά της Λάρισας. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Οριζόντια προτεραιότητα μας η Πολιτική ΠροστασίαΣήμερα 12:53 | Ειδήσεις

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται» από το τρέχον κύμα κακοκαιρίας. 

Κασσελάκης: Το τετ α τετ με Ιωακειμίδη και το “surprise” στους δημοσιογράφουςΣήμερα 16:04 | Ειδήσεις

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε τόσο τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη όσο και τον βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών Νίκο Παππά.

Μιλλιέτ - Αγιά Σοφιά: Η Τουρκία ξεκινά την πλήρη αποκατάστασή τηςΣήμερα 11:17 | Ειδήσεις

Τη μεγαλύτερη αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην ιστορία της Τουρκίας πρόκειται να ξεκινήσει το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τούρκος ΥΠΕΣ για Μεταναστευτικό: Κανένας δεν θα περνά από τα χερσαία σύνορα17:03Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα16:50Κασσελάκης: Το τετ α τετ με Ιωακειμίδη και το “surprise” στους δημοσιογράφους 16:37Παναθηναϊκός: Η απάντηση των οργανωμένων για το πανό με τους Κροάτες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ16:23Φωτιά στον Έβρο - ΥΠΕΝ: Αναστέλλονται οι οικονομικές δραστηριότητες στη δασική περιοχή που κάηκε 16:09Θεσσαλονίκη: Σκυλιά ζούσαν σε διαμέρισμα τρώγλη - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης (εικόνες)15:57“Η Μάγισσα”: Συγκλονιστικό το επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)15:42Κακοκαιρία “Elias”: Η Εύβοια κόπηκε στα δύο - Έντονα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές15:28Metropolitan General: Καρδιολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή15:14Κόρινθος: Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθητή έξω από σχολείο15:01Απάτη: Φορέας - “μαϊμού” εξαπατούσε πολίτες με… σεμινάρια14:47Βελόπουλος κατά Κασσελάκη… μέσω της μητέρας του συντρόφου του14:33Κακοκαιρία “Daniel” - Θεσσαλία: Απαλλαγή δημοτικών τελών για τους κατοίκους του Πηλίου14:19Σκιάθος: Έκλεβε εκκλησίες και έκρυβε τα χρήματα σε εξωτερική καβάντζα14:05Μιλλιέτ - Αγιά Σοφιά: Η Τουρκία ξεκινά την πλήρη αποκατάστασή της13:51Βάνα Μπάρμπα: Ο Κασσελάκης, η πολιτική και το πρόβλημα υγείας της (βίντεο)13:38Συνήγορος του Καταναλωτή: “Πυρά” σε παρόχους ενέργειας13:24Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Οριζόντια προτεραιότητα μας η Πολιτική Προστασία13:10Φορολοταρία Αυγούστου: Δείτε εδώ αν κερδίσατε12:57Ρόδος: Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό ανήλικης από συμμαθήτριές της12:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο