LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2021 22:22 | Ανανέωση: 08 Μαΐου 2021 22:22

Μέρκελ: Καλοκαιρινές διακοπές για όλους, εμβολιασμένους και μη

Η Καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αναχαίτιση της πανδημίας και τον τουρισμό.

Γερμανία - αεροδρόμιο - κορονοϊός

Αισιόδοξη για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη για όλους - ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή όχι - εμφανίστηκε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων θα παραμείνουν χαμηλοί.

Σε ό,τι αφορά στη Γερμανία, η Καγκελάριος δήλωσε ότι το “τρίτο κύμα” της πανδημίας φαίνεται να έχει “σπάσει” και υποσχέθηκε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, όπου το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.

«Αν δει κανείς πόσο χαμηλοί είναι οι αριθμοί σε κάποιες χώρες όπως η Πορτογαλία, τότε ελπίζω ότι θα μπορούμε συνολικά να καταφέρουμε αυτό που ήταν εφικτό και το προηγούμενο καλοκαίρι», δήλωσε η Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο, στην οποία ωστόσο η ίδια συμμετείχε μόνο διαδικτυακά. «Από πότε θα ισχύσει αυτό, δεν μπορώ να το πω. Δεν μπορώ να δώσω ακόμη ημερομηνία», διευκρίνισε. «Στην Γερμανία φαίνεται ότι έχουμε σπάσει το τρίτο κύμα και, όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων πέφτουν, θα επιτρέπονται και βήμα-βήμα περισσότερα. Αυτό, ελπίζω, θα ισχύει και για όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε η Καγκελάριος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν οι διακοπές θα είναι εφικτές και για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της COVID-19, η Άγκελα Μέρκελ απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι «αυτονόητο», όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά, «όταν το θέμα του εμβολίου ήταν ακόμη θεωρητικό», ενώ δεν υπήρχε ακόμη πρόσβαση σε πολλά τεστ. «Για αυτό και λέω ότι όσο πέφτουν οι αριθμοί των κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ελευθερία για όλους. Και τώρα έχουμε και τους δύο βοηθούς, τα εμβόλια και τα τεστ. Με αυτά θα είμαστε καλύτερα», προσέθεσε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΜΕΡΚΕΛ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Αναφερόμενη για μία ακόμη φορά στις πατέντες των εμβολίων, η Μέρκελ τόνισε ότι η ίδια δεν θεωρεί ότι η απελευθέρωσή τους αποτελεί τη λύση για την διευκόλυνση της πρόσβασης περισσότερων ανθρώπων σε αυτά. «Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε την δημιουργικότητα και την δύναμη καινοτομίας των επιχειρήσεων», σημείωσε και προειδοποίησε για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την απελευθέρωση πολύ περίπλοκων σκευασμάτων εμβολίων. «Όλο αυτό λειτουργεί καλύτερα όταν οι εταιρίες διευρύνουν την παραγωγή τους, δίνουν άδειες και προσέχουν την ποιότητα. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να πετύχουμε το εμβόλιο για όλους», εξήγησε, επισημαίνοντας ότι οι γερμανικές εταιρίες εκδίδουν γρήγορα άδειες για την παραγωγή στο εξωτερικό. «Η διάθεση συνεργασίας είναι μεγάλη. Όταν μια πατέντα απλώς απελευθερώνεται, χωρίς να ελέγχεται κάθε φορά η ποιότητα, τότε διακρίνω περισσότερους κινδύνους παρά ευκαιρίες», κατέληξε η Καγκελάριος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στόχος η απρόσκοπτη μετακίνηση ταξιδιωτών το καλοκαίρι

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Παράταση για τις αιτήσεις

Βόλος - ΑΕΛ: Υποβιβασμός στη Super League 2 για τους “βυσσινί”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο