LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Μαΐου 2021 08:45 | Ανανέωση: 08 Μαΐου 2021 08:47

Τσακίρης για εστίαση στον ΑΝΤ1: τον Ιούνιο η εκταμίευση κεφαλαίων κίνησης (βίντεο)

Τι λέει ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για προγράμματα στήριξης που αφορούν ξενοδοχεία, γυμναστήρια, παιδότοπους. Η επιδότηση τόκων δανείων και τα δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Γιάννης Τσακίρης - Πρωινοί Τύποι

«Η αντίδραση της Κυβέρνησης ήταν άμεση, ειδικά σε ότι αφορά την ρευστότητα στην αγορά. Σε ότι αφορά την ρευστότητα, έχουμε καταφέρει να κλείσουμε πολλές πληγές», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Όπως σημείωσε, αναφορικά με την δράση για την επανεκκίνηση της εστίασης, «εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και πολλές ημέρες, αλλά περιμένουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από εκεί. Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις αιτήσεις τους».

«Η εκταμίευση των χρημάτων που προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ θα έρθει γρήγορα, όχι αυτόματα όπως με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά σύντομα, θεωρώ ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις, αλλά τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι προμηθευτές τους, γνωρίζοντας το ποσό που περιμένουν θα μπορούν να κάνουν το “κουμάντο” τους», προσέθεσε ο κ. Τσακίρης.

εστίαση - επαναλειτουργία

Για την επιδότηση τόκων για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Τσακίρης είπε ότι «οι αιτήσεις λήγουν αύριο 9 Μαΐου για το πρόγραμμα που αφορά δάνεια που θα πρέπει να ήταν ενήμερα πριν την πανδημία, άρα δεν “τιμωρείται” κανείς που βρέθηκε μέσα στην κρίση».

«Στον χώρο των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων έχει δώσει πολύ μεγάλο βάρος η Κυβέρνηση. Με το πρόγραμμα “Elevate Greece” υπάρχει άμεση στήριξη με επιχορήγηση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά προγράμματα ενίσχυσης τους και ανάπτυξης επενδύσεων», είπε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα ευνοϊκά δάνεια μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ο κ. Τσακίρης είπε ότι «το κονδύλι ανέρχεται σε 500 εκ. ευρώ και αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό 0-10 ατόμων και τζίρο έως 200.000 ευρώ, που είχαν αποκλειστεί από πολλά από τα προηγούμενα προγράμματα. Για αυτό το πρόγραμμα δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες  έγκριση και άμεσα θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις»

Σε ότι αφορά τα προγράμματα για παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης σε επιχειρήσεις που ήταν κλειστές για πολλούς μήνες, όπως τα γυμναστήρια και οι παιδότοποι, ο κ. Τσακίρης είπε ότι θα υπάρξει νέα δράση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, προαναγγέλλονταν ανάλογο πρόγραμμα και για τα ξενοδοχεία, με χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, με βάση υπολογισμού τον τζίρο τους το 2019.

«Η απορρόφηση των κονδυλίων αφορά δαπάνες και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ που κάθε μέρα ανανεώνονται, η Ελλάδα είναι τρίτη σε όλη την ΕΕ σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ειδικά για το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα και είμαι αισιόδοξος ότι η απορροφητικότητα που τώρα ξεπερνά το 60% θα συνεχιστεί και θα απορροφήσουμε μέχρι το τέλος του έτους ακόμη και το τελευταίο ευρώ», είπε ο κ. Τσακίρης, καταλήγοντας ότι «το επόμενο ΕΣΠΑ θα είναι ακόμη πιο απλοποιημένο σε ότι αφορά τις διαδικασίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρό ζευγάρι που έμεινε αβοήθητο για 3 ημέρες! (εικόνες)

Ισραήλ: επεισόδια με εκατοντάδες τραυματίες (εικόνες)

Σταμνά: κάηκαν σπίτια από μεγάλη φωτιά! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈγκλημα στο Βόλο – Ο δικηγόρος του 40χρονου στον ΑΝΤ1: Ήθελε να την τρομάξει επειδή του είπε ότι χωρίζουν (βίντεο)Σήμερα 21:20 | Ειδήσεις

«Του έλεγε φράσεις που τον απαξιώνουν και τον προσβάλουν σαν άνδρα», όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου κατηγορουμένου, Βασίλης Νουλέζας.

Σοκ στην Πέλλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε 72χρονο και τον έσυρε με το μηχανάκι του για 700 μέτραΣήμερα 21:58 | Ειδήσεις

Το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο δήμο Σκύδρας, στην Πέλλα.


 

Στην "αντεπίθεση" η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη - Η ανακοίνωσηΣήμερα 19:26 | Ειδήσεις

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιμένει στις καταγγελίες του για σκευωρία με ιδιοτελή κίνητρα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του ANT1, για επανέναρξη συνομιλιών Ελλάδας – ΛιβύηςΣήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του ANT1, για επανέναρξη συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης22:18Τουρκία: Κλήση στον Υπουργό Μεταφορών για... υπερβολική ταχύτητα (βίντεο)22:03Σοκ στην Πέλλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε 72χρονο και τον έσυρε με το μηχανάκι του για 700 μέτρα21:48Έγκλημα στο Βόλο – Ο δικηγόρος του 40χρονου στον ΑΝΤ1: Ήθελε να την τρομάξει επειδή του είπε ότι χωρίζουν (βίντεο)21:33Ακριβότερο το καλάθι του σούπερ μάρκετ μετά τις διακοπές21:18Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη 24χρονος που διέπραττε ληστείες σε μίνι μάρκετ21:03Έγκλημα στο Βόλο - Ιατροδικαστής: "Την χτυπούσε με μένος στην καρδιά"20:48ΕΛΓΑ: Πολιτική κόντρα μετά τις αποκαλύψεις - "Δεν φοβάμαι τους ελέγχους", δηλώνει ο Λυκουρέντζος20:33Αγγλία: Ελικόπτερο συνετρίβη στη νήσο Γουάιτ – 3 νεκροί20:18Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:03Στην "αντεπίθεση" η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη - Η ανακοίνωση19:48ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει μια "εκκαθάριση" στη Νότια Κορέα, λίγο προτού υποδεχθεί τον πρόεδρό της19:33Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε έξι περιοχές της χώρας (χάρτης)19:18Γάζα – ΟΗΕ: Νοσοκομεία και δημοσιογράφοι δεν πρέπει να είναι στόχοι19:03Αττική: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (εικόνες)18:48Ανοιχτό και πάλι για το κοινό το Άλσος Χωροφυλακής18:33Μυτιλήνη: Προφυλακιστέος 57χρονος κατηγορούμενος για επτά πυρκαγιές18:18Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δημόσια σχολεία: Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκτούν τις υποδομές που αξίζουν18:03Ηράκλειο: Φαρμακοποιός έδωσε σε μωρό σιρόπι που είχε λήξει 4 χρόνια17:48Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα σε νοσοκομείο17:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο