LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2021 13:35

Lockdown: προς νέα άρση μέτρων - πότε ανοίγουν θέατρα, μουσεία και σινεμά

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφασίζει σήμερα τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα μουσείων, κινηματογράφων, θεάτρων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Κορονοϊός - lockdown

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίζει για την επόμενη φάση ανοίγματος δραστηριοτήτων.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει να οριστούν ημερομηνίες για το άνοιγμα του πολιτισμού. Το σχέδιο περιλαμβάνει άνοιγμα Μουσείων στις 14 Μαΐου, θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου και θεάτρων και συναυλιακών χώρων είτε στις 28 Μαΐου είτε την 1η Ιουνίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου μετά τις 11:00 μ.μ. Ως προς τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον για δύο εβδομάδες ακόμα.

Την ίδια ώρα πάντως οι επαγγελματίες στις παραλίες ετοιμάζονται, καθώς αύριο Σάββατο επαναλειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι να ανοίξουν με τα ίδια μέτρα που υπάρχουν και στην εστίαση, δηλαδή να υπάρχουν αποστάσεις, αλλά χωρίς μουσική.

Από το Σάββατο αυξάνεται και ο αριθμός επιτρεπόμενων πελατών στα μεγάλα καταστήματα άνω των 500 τ.μ σε ένα άτομο ανά 50τμ πάντα με τα γνωστά μας sms.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα δικαστήρια, τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με εξετάσεις και στις 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια καθώς και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Οριστικό αντίο πάντως στους περισσότερους περιορισμούς θα πούμε στις 15 Μαΐου, όταν και ανοίγει ο τουρισμός και θα επιτραπούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αύτη είναι και η ημερομηνία “κλειδί” όπου θα καταργηθούν τα sms.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Γάζωζαν τον επιχειρηματία με καλάσνικοφ

Ελευθερούπολη: βρέθηκε η σορός που εκλάπη από νεκροταφείο

Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό07:47Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται αένη υποστήριξη στον Πούτιν 07:33Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο