LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2021 13:35

Lockdown: προς νέα άρση μέτρων - πότε ανοίγουν θέατρα, μουσεία και σινεμά

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφασίζει σήμερα τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα μουσείων, κινηματογράφων, θεάτρων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Κορονοϊός - lockdown

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την επιστροφή στην κανονικότητα. Σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφασίζει για την επόμενη φάση ανοίγματος δραστηριοτήτων.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει να οριστούν ημερομηνίες για το άνοιγμα του πολιτισμού. Το σχέδιο περιλαμβάνει άνοιγμα Μουσείων στις 14 Μαΐου, θερινών σινεμά στις 21 Μαΐου και θεάτρων και συναυλιακών χώρων είτε στις 28 Μαΐου είτε την 1η Ιουνίου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου μετά τις 11:00 μ.μ. Ως προς τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον για δύο εβδομάδες ακόμα.

Την ίδια ώρα πάντως οι επαγγελματίες στις παραλίες ετοιμάζονται, καθώς αύριο Σάββατο επαναλειτουργούν οι οργανωμένες πλαζ. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι να ανοίξουν με τα ίδια μέτρα που υπάρχουν και στην εστίαση, δηλαδή να υπάρχουν αποστάσεις, αλλά χωρίς μουσική.

Από το Σάββατο αυξάνεται και ο αριθμός επιτρεπόμενων πελατών στα μεγάλα καταστήματα άνω των 500 τ.μ σε ένα άτομο ανά 50τμ πάντα με τα γνωστά μας sms.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα δικαστήρια, τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με εξετάσεις και στις 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια καθώς και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Οριστικό αντίο πάντως στους περισσότερους περιορισμούς θα πούμε στις 15 Μαΐου, όταν και ανοίγει ο τουρισμός και θα επιτραπούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αύτη είναι και η ημερομηνία “κλειδί” όπου θα καταργηθούν τα sms.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζάκυνθος: Γάζωζαν τον επιχειρηματία με καλάσνικοφ

Ελευθερούπολη: βρέθηκε η σορός που εκλάπη από νεκροταφείο

Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο