LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2021 22:47 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2021 22:58

40 χρόνια στην ΕΕ: Το βίντεο της Κομισιόν για την Ελλάδα

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα: «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, ούτε Ελλάδα χωρίς Ευρώπη».

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΣΠΟΤ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Κατά τη διάρκεια της 40χρονης «πολυκύμαντης και αμφίδρομα ωφέλιμης» κοινής πορείας Ελλάδας-ΕΕ, οι Έλληνες συχνά αμφισβήτησαν την Ευρώπη, αλλά δεν την εγκατέλειψαν ποτέ, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε χαιρετισμό του κατά την επίσημη παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. «Ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, απαντήσαμε μπροστά σε όλα τα διλήμματα ότι 'ζητάμε περισσότερη Ευρώπη και, στη συντριπτική πλειοψηφία μας, στηρίξαμε αυτή την πολιτική επιλογή της χώρας για συμμετοχή στο σκληρό πυρήνα της Ένωσης», σημείωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, ότι το ευρωπαϊκό ενταξιακό εγχείρημα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη, επιμονή και τη δουλειά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το μήνυμα του οποίου παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα: «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, ούτε Ελλάδα χωρίς Ευρώπη».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην επικείμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. «H Ευρώπη ξεκινά άμεσα τη διάσκεψη για το μέλλον της, έναν πανευρωπαϊκό και ανοιχτό προς όλους τους πολίτες της διάλογο. Για το πού θέλουμε να πάει αυτή η φιλόδοξη Ευρώπη, τι θέλει να κάνει, πώς θέλουμε οι νέες γενιές να ακουμπήσουν τα όνειρά τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, για να ζήσουν σε ένα καλύτερο και καθαρότερο πλανήτη, που θα τους δίνει ένα ψηφιακό μέλλον, δυνατότητες απασχόλησης και αισιοδοξία», επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Για τον σκοπό αυτό, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στους 6+1 άξονες του της ελληνικής πρότασης, που αφορούν το ευρωπαϊκό Πλαίσιο Άμυνας και Ασφάλειας, τη μετανάστευση, την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής, το τρίπτυχο κράτος δικαίου-δημοκρατία-ανθρώπινα δικαιώματα, την έρευνα και την καινοτομία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της ΟΝΕ. Κάλεσε ιδίως τους νέους, αλλά και όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις τους. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής futureu.europa.eu, είναι ένας ανοιχτός ορίζοντας για όποιον θέλει να συμμετάσχει», πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί υποστηρικτικά και μια αντίστοιχη ελληνική πλατφόρμα.

Προανήγγειλε μάλιστα, ότι η ελληνική συμμετοχή στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Μαΐου, με τη διεξαγωγή κεντρικής εκδήλωσης.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι, ξεκινώντας από την πολιτική εντολή των τελευταίων ευρωεκλογών για εμβάθυνση της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των καιρών, κάνοντας πράγματα που παλιότερα θα φαινόντουσαν αδιανόητα, όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών, τον καθορισμό κοινών πολιτικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Δείτε το βίντεο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ:

Ειδήσεις σήμερα: 

Ελευθερούπολη: Άνοιξαν τάφο και έκλεψαν τον νεκρό!

“YFSF - All Star”: Η Στεφανία και η βραδιά για την Eurovision (εικόνες)

Παναθηναϊκός - Λαύριο: Πράσινη “κυριαρχία” πριν από τον τελικό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)Σήμερα 07:00 | Ειδήσεις

Ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜΣήμερα 08:42 | Ειδήσεις

Πως θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή, ποια μέσα μαζικής μεταφοράς αφορά και ποιες περιπτώσεις.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του μετά το χειρουργείο (βίντεο)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Συγκινητικά ήταν τα πρώτα της λόγια όταν ξύπνησε από τη νάρκωση σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του της εκπομπής το "Πρωινό" του ΑΝΤ1.

Τζίμι Κίμελ: "Κόπηκε" το σόου του μετά τα σχόλια για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ - Ο Τραμπ πανηγυρίζειΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Συγχαρητήρια στο ABC που επιτέλους βρήκε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει. Ο Κίμελ έχει ΜΗΔΕΝ ταλέντο», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FIFA: Η Εθνική Ελλάδας υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη13:27Επέτειος δολοφονίας Φύσσα: Κλείνουν οι σταθμοί "Κορυδαλλός" και "Μανιάτικα" 13:13Πακιστάν – Σαουδική Αραβία: Οι δύο χώρες υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας12:59Κέρκυρα: Τον καταπλάκωσε κολόνα και τον τραυμάτισε θανάσιμα12:46Μαγνησία: Πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση - Επιχειρούν εναέρια μέσα12:33Κάλυμνος: 78χρονη δάγκωσε λιμενικό που ζήτησε τα στοιχεία της12:19Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία απειλεί με αποχώρηση, αν προκριθεί το Ισραήλ12:05Τζίμι Κίμελ: "Κόπηκε" το σόου του μετά τα σχόλια για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ - Ο Τραμπ πανηγυρίζει11:49ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου11:33Πάτρα: Αποφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο11:19Γιώργος Μαζωνάκης: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του μετά το χειρουργείο (βίντεο)11:04Απάντηση Ερντογάν σε Νετανιάχου: Θα πνιγούν στο αίμα που έχυσαν10:50Βρετανία: Έδωσε φάρμακα στην κόρη της, ξεγελώντας γιατρούς με φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης10:35Σταδίου: Έκλεισε ο δρόμος λόγω… κουμπαρά!10:21Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο