LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2021 22:47 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2021 22:58

40 χρόνια στην ΕΕ: Το βίντεο της Κομισιόν για την Ελλάδα

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα: «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, ούτε Ελλάδα χωρίς Ευρώπη».

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΣΠΟΤ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Κατά τη διάρκεια της 40χρονης «πολυκύμαντης και αμφίδρομα ωφέλιμης» κοινής πορείας Ελλάδας-ΕΕ, οι Έλληνες συχνά αμφισβήτησαν την Ευρώπη, αλλά δεν την εγκατέλειψαν ποτέ, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε χαιρετισμό του κατά την επίσημη παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. «Ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, απαντήσαμε μπροστά σε όλα τα διλήμματα ότι 'ζητάμε περισσότερη Ευρώπη και, στη συντριπτική πλειοψηφία μας, στηρίξαμε αυτή την πολιτική επιλογή της χώρας για συμμετοχή στο σκληρό πυρήνα της Ένωσης», σημείωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή του, ότι το ευρωπαϊκό ενταξιακό εγχείρημα ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη, επιμονή και τη δουλειά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το μήνυμα του οποίου παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα: «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα, ούτε Ελλάδα χωρίς Ευρώπη».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην επικείμενη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. «H Ευρώπη ξεκινά άμεσα τη διάσκεψη για το μέλλον της, έναν πανευρωπαϊκό και ανοιχτό προς όλους τους πολίτες της διάλογο. Για το πού θέλουμε να πάει αυτή η φιλόδοξη Ευρώπη, τι θέλει να κάνει, πώς θέλουμε οι νέες γενιές να ακουμπήσουν τα όνειρά τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, για να ζήσουν σε ένα καλύτερο και καθαρότερο πλανήτη, που θα τους δίνει ένα ψηφιακό μέλλον, δυνατότητες απασχόλησης και αισιοδοξία», επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Για τον σκοπό αυτό, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στους 6+1 άξονες του της ελληνικής πρότασης, που αφορούν το ευρωπαϊκό Πλαίσιο Άμυνας και Ασφάλειας, τη μετανάστευση, την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής, το τρίπτυχο κράτος δικαίου-δημοκρατία-ανθρώπινα δικαιώματα, την έρευνα και την καινοτομία, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της ΟΝΕ. Κάλεσε ιδίως τους νέους, αλλά και όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις τους. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, «η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής futureu.europa.eu, είναι ένας ανοιχτός ορίζοντας για όποιον θέλει να συμμετάσχει», πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί υποστηρικτικά και μια αντίστοιχη ελληνική πλατφόρμα.

Προανήγγειλε μάλιστα, ότι η ελληνική συμμετοχή στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Μαΐου, με τη διεξαγωγή κεντρικής εκδήλωσης.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση της πανδημίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι, ξεκινώντας από την πολιτική εντολή των τελευταίων ευρωεκλογών για εμβάθυνση της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των καιρών, κάνοντας πράγματα που παλιότερα θα φαινόντουσαν αδιανόητα, όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών, τον καθορισμό κοινών πολιτικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια.

Δείτε το βίντεο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ:

Ειδήσεις σήμερα: 

Ελευθερούπολη: Άνοιξαν τάφο και έκλεψαν τον νεκρό!

“YFSF - All Star”: Η Στεφανία και η βραδιά για την Eurovision (εικόνες)

Παναθηναϊκός - Λαύριο: Πράσινη “κυριαρχία” πριν από τον τελικό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύοΣήμερα 09:07 | Ειδήσεις

Πως σχολίασε την ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του και τον «εξώστη στον οποίο έβαλαν Φάμελλο και Χαρίτση».

Χωρίς ταξί και σήμερα η ΑττικήΧθες 21:56 | Ειδήσεις

Συγγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό της Αττικής, ζητά μεταξύ άλλων στη νέα ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!Σήμερα 08:24 | Ειδήσεις

Το Σωματείο Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Μακεδονίας, αλλά και οι ψαράδες από την Μηχανιώνα, θα συμπαρασταθούν στους αγρότες που είναι στο μπλόκο των Μαλγάρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25Χωρίς ταξί και σήμερα η Αττική 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο