LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 06 Μαΐου 2021 13:55 | Ανανέωση: 06 Μαΐου 2021 14:37

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς άνοιξε τις πύλες της

Μία από τις πιο προσφιλείς εκθέσεις λουλουδιών και φυτών της Αττικής είναι έτοιμη να υποδεχθεί το μεγάλο κοινό της για 67η φορά. Αυτήν τη φορά με αυστηρά μέτρα.

Λουλούδια - Άνθη

Μια έκθεση γεμάτη από άνοιξη, που αποτελεί θεσμό πλέον τόσο για τον Δήμο Κηφισιάς, όσο και για ολόκληρη την Αττική, άνοιξε σήμερα (6/5) τις πύλες της. Πρόκειται για την 67η Ανθοκομική Έκθεση στο άλσος της Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως και τις 23 Μαΐου, φέρνοντας μέσα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας τη χαρά των λουλουδιών, των χρωμάτων και των αρωμάτων.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την ασφάλεια των επισκεπτών. Για τον σκοπό αυτό τα συνεργεία και το προσωπικό του δήμου εργάστηκαν «πυρετωδώς» όλο το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν όλες οι απολυμάνσεις και οι καθαρισμοί και θα συνεχίσει να γίνεται σε καθημερινή βάση η απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κά) εντός του άλσους, αλλά και εξωτερικά περιμετρικά.

Τοποθετήθηκαν αντισηπτικά σε 70 σημεία και τα περίπτερα εγκαταστάθηκαν σε απόσταση μεταξύ τους. Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνονται από διαφορετικές θύρες και υπάρχει μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών, ενώ η είσοδος είναι ελεγχόμενη με διατήρηση μέγιστου αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους και με θερμομέτρηση παρουσία γιατρού.

Φυσικά, η χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας (ή μάσκας υψηλής προστασίας) είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων και υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1937 και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας στον χώρο της ανθοκομίας, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό γεγονός, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες λάτρεις του πράσινου και των λουλουδιών, οι οποίοι συνδυάζουν τη βόλτα τους σ' έναν πανέμορφο χώρο, με τις αγορές τους σε είδη και προϊόντα ανθοκομίας και κηπευτικής. Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι φυτωριούχοι και ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν μαζί τους παρέχοντας τις όποιες συμβουλές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εργατική Πρωτομαγιά: Επεισόδια στην συγκέντρωση

Εποχικό επίδομα σε τουρισμό –επισιτισμό: Κλείνει η πλατφόρμα

Η γυναίκα που γέννησε 9δυμα! (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”20:58Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο