LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 03 Μαΐου 2021 16:09 | Ανανέωση: 03 Μαΐου 2021 16:16

Κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη η κυκλοφορία των οχημάτων τη Μ. Εβδομάδα σε σχέση με πέρσι

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Κίνηση - αυτοκίνητα - Λεωφόρος Κηφισού

Αύξηση της κυκλοφορίας η οποία κατά μέσο όρο έφτασε το 89% παρατηρήθηκε τη Μ. Εβδομάδα του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε 12 κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η οποία ξεπέρασε το 170%, στη Βας. Σοφίας, όπου έφτασε το 115%, στην Αρδηττού σε ποσοστό 97%, αλλά και στις Λεωφόρους Κηφισού και Μεσογείων που ή αύξηση ξεπέρασε το 70%.

Παράλληλα ο μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων σε κεντρικές οδικές λεωφόρους όπως στη Λεωφόρο Κηφισού στα ρεύματα προς Λαμία και Πειραιά ανήρθε στα 5.887 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές μέρες που ήταν 3.347 οχήματα, ενώ στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στα ρεύματα προς Πειραιά και Γλυφάδα, ο φετινός μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων κυμάνθηκε από 2.225 έως 3040 σε σχέση με πέρσι που δεν ξεπέρασε τα 1220 οχήματα.

Με αφορμή τα νέα στοιχεία ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο της πανδημίας και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών. Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία.

κυκλοφορία - οχημάτων - Μ. Εβδομάδα - 2021  - Αττική

κυκλοφορία - οχημάτων - Μ. Εβδομάδα - 2021  - Αττική

κυκλοφορία - οχημάτων - Μ. Εβδομάδα - 2021  - Αττική

Ειδήσεις σήμερα: 

Σακελλαροπούλου για Εστίαση: ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας

Φωτιά σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους

ΗΠΑ: ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισίπι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2025 - Β’ Ημιτελικός: Στον μεγάλο τελικό η Ελλάδα 00:23Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα: Αυτοκίνητο έπεσε στο πλήθος φιλάθλων (βίντεο)23:59Τουρκία: Ο ΥΠΕΞ Φιντάν συναντήθηκε με τη ρωσική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη23:45Eurovision 2025 - Κλαυδία: Πώς σχολίασε το κοινό την εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό;23:29Eurovision 2025: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κλαυδίας και η “Αστερομάτα” που... μάγεψε!23:15Βρετανία: Kατηγορίες σε 21χρονο Ουκρανό για την φωτιά στο σπίτι του Στάρμερ23:01ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Στους τελικούς οι ερυθρόλευκοι, με... ενδιάμεση στάση το Άμπου Ντάμπι22:46Τραμπ: Πιθανότατα θα επιστρέψω αύριο στις ΗΠΑ22:32Μωρό - Άλιμος: Ο αστυνομικός που το πήρε αγκαλιά μιλά στον ΑΝΤ122:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:03Πέτρου Ράλλη: Οι πρώτες εικόνες με το φορτηγό που έπεσε από τη γέφυρα (βίντεο)21:48Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο