LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Μαΐου 2021 17:27

Lockdown: Ο παραβάτης ιερέας, η κομμώτρια και η... καντίνα

Λουκέτα, συλλήψεις και πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

Ιερέας - παπάς

«Πλούσιος» ο απολογισμός των ελέγχων από τις αρμόδιες Αρχές για παραβάτες των μέτρων λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, χθες, Μεγάλο Σάββατο έγιναν συνολικά 90.850 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 532 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 159.300€ και πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (80.042) με τις κυριότερες παραβάσεις να αφορούν:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
  • Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων
  • Μη τήρηση των μέτρων πρόληψης ασθενειών
  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

«Καραμπινάτες» περιπτώσεις

  • Δυο συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας επιχειρήσεων και διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων.
  • Μία σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη καντίνας για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300€ πρόστιμο σε τρεις 3 πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Πρόστιμο 1.000€ σε κομμωτήριο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και υπέβαλε τακτικές μηνύσεις στον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε 15 πιστούς για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
  • Μια σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι και από 300€ πρόστιμο σε 8 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια

Έλεγχοι εστίασης και εκδρομέων του Πάσχα

Η ΕΑΔ διενήργησε συνολικά 2.244 ελέγχους και δεν βεβαιώθηκε κανένα διοικητικό πρόστιμο. Κατά τη διάρκειά τους ελέγχθηκαν 1.407 φυσικά πρόσωπα από 652 οχήματα στον σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών – Κορίνθου κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από τους ελέγχους αυτούς οι 234 αφορούσαν σε βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό προϋποθέσεις, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της κίνησης των οχημάτων και των μετακινούμενων με πλοία και αεροπλάνα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα διόδια 1.143 οδηγοί οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή από την Μ. Τετάρτη έως και το Μ. Σάββατο καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, ενώ επιθεωρητές της ΕΑΔ μεταξύ των λοιπών μέτρων ελέγχου αξιοποίησαν φορητούς σαρωτές εγγράφων προκειμένου να διασταυρωθεί η γνησιότητά τους με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και των λοιπών δημόσιων βάσεων δεδομένων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάσχα: Αρνιά σε μπαλκόνια και ταράτσες (εικόνες)

Οικουμενικός Πατριάρχης: Ως διάβαση βιώνουμε το Πάσχα κι εφέτος

Κορονοϊός - Παγώνη: Μέσα Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Χθες 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο