LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2021 17:18

Κυπριακό: Η Κίνα στηρίζει το πλαίσιο λύσης του ΟΗΕ

Τηλεφωνική συνομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο ΥΠΕΞ

Αμμόχωστος - Βαρώσια - Κύπρος - κατεχόμενα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών είχε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον απόηχο της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν εγκάρδια και αφού ενημέρωσε τον Κινέζο ομόλογό του για την πορεία των συζητήσεων στη Γενεύη, εκφράστηκε η σταθερή θέση της Κίνας για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ.

Τούτων δοθέντων σημαίνει ότι ένα ακόμα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το πέμπτο, απορρίπτει τις τουρκικές θέσεις για αλλαγή του πλαισίου λύσης του Κυπριακού, δηλαδή την εγκατάλλειψη της επανένωσης του νησιού μέσω μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την υιοθέτηση της λύσης για δύο κυρίαρχα κράτη, πρόταση που κατέθεσε επισήμως ο Ερσίν Τατάρ.

ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία και Βρετανία

Οι άλλες τέσσερις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν ταχθεί υπέρ του ισχύοντος πλασίου λύσης που περιγράφουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γαλλίας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της πενταμερούς στη Γενεύη όταν ο Ερσίν Τατάρ κατέθεσε τη πρόταση των 6 σημείων που ζητούσε ουσιαστικά επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ενώ σε ότι αφορά τη Βρετανία που συμμετείχε στη άτυπη διάσκεψη ως εγγυήτρια δύναμη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών Ράαμπ τονίζοντας ότι οι τοποθετήσεις του κινήθηκαν στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού.

Εγκάρδια συνομιλία, σταθερή υποστήριξη

«Σε εγκάρδια συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό μου, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις συζητήσεις στην διάσκεψη υπό τον ΟΗΕ στη Γενεύη για το Κυπριακό και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον. Εκφράστηκε η εκτίμηση για τη σταθερή στάση της Κίνας και την υποστήριξη της λύσης που βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» έγραψε ο Κύπριος ΥΠΕΞ στο twitter.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον ΠιερρακάκηΣήμερα 17:06 | Ειδήσεις

Η στήριξη της Γερμανίας θεωρείται κρίσιμη στη διαδικασία εκλογής που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έργο αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του ΠρίνουΣήμερα 14:20 | Ειδήσεις

Oι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι να δικαιωθούν.

Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγοράΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Σε μια εποχή ενεργειακής αβεβαιότητας και γεωπολιτικών ανατροπών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας μεταμορφώνεται από απλό προμηθευτή φυσικού αερίου σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:43Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29Προεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον Πιερρακάκη17:19Λίλι Κόλινς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Να κυβερνάς την Ελλάδα και μετά πηγαίνεις σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;17:09Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή16:59ΓΕΕΘΑ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Loyal Dolos 25" (Εικόνες)16:45Πάτρα - "Αποκαλύψεις": Παιδαγωγός κακοποιούσε παιδιά σε ειδικό νηπιαγωγείο - Βίντεο σοκ16:31Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τους παραδρόμους στο Μπράλο16:17Missing Alert για την εξαφάνιση 33χρονου16:03Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό15:48Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας15:34Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγορά15:27Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των αγροτών15:20Μαρινάκης: Ιστορική μέρα για τη χώρα η ψηφοφορία στο Eurogroup με υποψήφιο για την προεδρία τον Πιερρακάκη15:06Κρήτη: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο 45χρονος οδηγός της Πόρσε14:52Αγρότες: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα τελωνεία Ευζώνων - Προμαχώνα - Εξοχής και Νίκης14:38Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έργο αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του Πρίνου14:24Ηράκλειο: Αποχώρησαν οι αγρότες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης14:10Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ένοχος και στο Εφετείο ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς13:56Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με τοπικές δράσεις, αποκλεισμούς και διαμαρτυρίες13:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο