LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Απριλίου 2021 17:33

Πώς η δολοφονία Καραϊβάζ στέλνει στον εισαγγελέα τη δικογραφία Παπαχρήστου

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι απαντήσεις για τα κίνητρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου βρίσκονται στα ευρήματα παλαιότερης έρευνας της ΕΥΠ.

Γιώργος Καραϊβάζ - δολοφονία

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα η δικογραφία για τη δολοφονία του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, τον Μάιο 2018 στην Παλλήνη.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι απαντήσεις για τα κίνητρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου βρίσκονται στα ευρήματα παλαιότερης έρευνας της ΕΥΠ για διασυνδέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρηματίες της «νύχτας», με τον Σπύρο Παπαχρήστου να αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της έρευνας στα δύο κινητά τηλέφωνα του Παπαχρήστου, η οποία, τυπικά τουλάχιστον, ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα που επιβεβαιώθηκαν από επίσημα χείλη ανέφεραν ότι στα στελέχη της Ασφάλειας που είχαν αναλάβει την έρευνα για τον φόνο του πρώην ΕΚΑΜίτη είχαν ασκηθεί πιέσεις για να μην προχωρήσουν σε άρση απορρήτου στα δύο κινητά του τηλέφωνα. Και αυτό διότι υπήρχε ανησυχία μήπως αποκαλυφθούν επαφές του Παπαχρήστου με κυβερνητικά στελέχη εκείνης της περιόδου, υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας αλλά και άτομα από τον χώρο της νύχτας. Το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή τη δημοσιοποίηση έρευνας της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε ο φάκελος της δολοφονίας του Σπύρου Παπαχρήστου να διαβιβαστεί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για περαιτέρω έρευνα.

δολοφονία - αστυνομικός - Παλλήνη - ταβέρνα

Τι σημαίνει αυτό; Αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε άρση απορρήτου στα δύο κινητά του τηλέφωνα και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανέσυραν όσες επαφές και επικοινωνίες υπήρχαν στη μνήμη των κινητών. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν επαφές του δολοφονηθέντος με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν ενεργεία αστυνομικούς, άτυπους συμβούλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκείνης της περιόδου κ.ά. Αντίθετα, δεν προέκυψαν νέα στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 58χρονου πρώην αστυνομικού.

Πηγές από το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. εξάλλου αναφέρουν ότι όσα στοιχεία από τα κινητά μπορούσαν να συνδράμουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών είχαν ήδη από την πρώτη στιγμή τεθεί υπόψη των ερευνητών του τμήματος ανθρωποκτονιών και τα υπόλοιπα διατηρήθηκαν «στο ψυγείο» και να μην εργαλειοποιηθούν ενόψει των τακτικών κρίσεων στην αστυνομία.

Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και την απόφαση για αναψηλάφηση της έρευνας της ΕΥΠ. Ο δημοσιογράφος άλλωστε διατηρούσε επαφές τόσο με τον Σπύρο Παπαχρήστου όσο και τους Δημήτρη Μάλαμα και Δημήτρη Καπετανάκη που επίσης μνημονεύονται στο πόρισμα της ΕΥΠ και δολοφονήθηκαν ο πρώτος το 2019 και ο δεύτερος το 2020.

Την επομένη του φόνου, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει στο Bloko.gr για τη δολοφονία Παπαχρήστου: «Αν μέχρι χθες η μαφιόζικη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου θεωρούνταν από τις πλέον πολύκροτες, η δολοφονία του Σπύρου Παπαχρήστου και ο απόηχος που προκαλεί είναι τόσο εκκωφαντική, που μπροστά της αυτή του Στεφανάκου μοιάζει πλέον με… πυγολαμπίδα».

Πηγή: kathimerini.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μεταλλάξεις κορονοϊού: εκατοντάδες νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: δεκάδες νεκροί, αύηση διασωληνωμένων και 2435 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Μητσοτάκης-Αρμπέρ συζήτησαν για το νέο φάρμακο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Σήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ ετοιμάζει την απάντησή τουΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθεί την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα23:59Σοβαρή ξηρασία πλήττει την Ευρώπη – Σε κατάσταση πίεσης πάνω από το 50% της ηπείρου23:50Ιράν: Πρώτη εμφάνιση του Χαμενεΐ ενώπιον κοινού μετά τον πόλεμο των 12 ημερών 23:37Εύβοια: Πρόστιμο άνω των 8.000 ευρώ στον 52χρονο που συνελήφθη για την πυρκαγιά 23:23Αμαλιάδα: Προσωρινά κρατούμενη η 48χρονη που κάρφωσε γυναίκα με ψαλίδι23:08Ζελένσκι: Η καλύτερη και πιο παραγωγική συνομιλία μου με Τραμπ22:50Ισραηλινή αντιπροσωπεία στο Κατάρ - Συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας 22:33Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη22:17Μουντιάλ Συλλόγων: Η Παρί στους ημιτελικούς μετά την νίκη κόντρα στη Μπάγερν22:02Ζέττα Μακρή: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την σύλληψη του δημοσιογράφου – Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει21:47Αργοστόλι: Άγριος ξυλοδαρμός διανομέα - Τέσσερις συλλήψεις21:32Κρήτη: Φωτιά στην Καρκαδιώτισσα Ηρακλείου 21:15Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο