LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2021 16:21 | Ανανέωση: 28 Απριλίου 2021 16:29

Προφυλακιστέος ο Γιάννης Λαγός στο Βέλγιο

Σε 15 ημέρες η απόφαση για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Δίκη - Χρυσή Αυγή - Λαγός

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

Υπό κράτηση από τις βελγικές Αρχές θα βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Βέλγου Δικαστή, έως ότου ληφθεί εντός 15 ημερών απόφαση από τη βελγική Δικαιοσύνη για την έκδοση του καταδικασθέντος σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη ευρωβουλευτή της Χ.Α., στην Ελλάδα.

Σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γ. Λαγού που εκδόθηκε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και την παραλαβή του από τις βελγικές δικαστικές αρχές, η εισαγγελία των Βρυξελλών επιβεβαιώνει τα ακόλουθα:

«Στις 27 Απριλίου 2021, ο Γιάννης Λαγός συνελήφθη στις Βρυξέλλες με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε κατά την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών του Οκτωβρίου 2020. Όπως προβλέπεται στη διαδικασία, η εισαγγελία των Βρυξελλών ζήτησε από τον Δικαστή ανακριτή να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Στις 28 Απριλίου το πρωί, ο ενδιαφερόμενος ανακρίθηκε από Δικαστή ανακριτή στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών, υπεύθυνο για την υπόθεση αυτή. Ο Ιωάννης Λαγός δεν αποδέχθηκε την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές. Ο ανακριτής αποφάσισε να τον τοποθετήσει σε κράτηση. Η αίθουσα του Συμβουλίου των Βρυξελλών θα αποφασίσει εντός 15 ημερών σχετικά με την εκτέλεση αυτού του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα.»

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα: Πώς πληρώνονται οι αργίες

Σέρρες: Αρνητής της μάσκας στην φυλακή

Υπόθεση Novartis: Ο Τσοβόλας ζητάει εισαγγελική παρέμβαση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και υπέρ της αύξησης των πόρων των Πανεπιστημίων (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο