LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Απριλίου 2021 08:32

Κυριακίδου για εμβόλιο AstraZeneca: αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια του

Τι λέει η Επίτροπος Υγείας στην εκπομπή "Καλήμερα Ελλάδα" για τις διαφορετικές προσεγγίσεις από χώρα σε χώρα. Πόσα εμβόλια έχουν γίνει στην ΕΕ

Στέλλα Κυριακίδου - Καλημέρα Ελλάδα

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Σχετικά με τις επιφυλάξεις που υπήρξαν από διάφορες χώρες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και την σύγχυση που προκλήθηκε από τις θέσεις Αρχών όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, είπε ότι «προφανώς υπάρχει σύγχυση από τις διατυπώσεις και τις θέσεις που υπάρχουν, για αυτό έχω στείλει επιστολές στους Υπ. Υγείας και ζητώ καλύτερο συντονισμό».

Σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός είναι εθνική αρμοδιότητα και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ προκαλούν κάποια σύγχυση. Εμείς στην ΕΕ έχουμε τέσσερα εμβόλια στο χαρτοφυλάκιο μας, είναι και τα τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά, έχουν όλα εγκριθεί από τις Αρχές. Αυτά τα τέσσερα εμβόλια θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο μας αυτόν τον χρόνο. Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι βασικό για να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και να επιτευχθεί η επαναφορά στην κανονικότητα, αναφέροντας ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα».

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και αυτό είναι που μετρά για εμάς και χτίζει την εμπιστοσύνη. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εκδώσει πριν μια εβδομάδα οδηγίες προς όλα τα κράτη μέλη για όσα ισχύουν για διαφορετικές περιπτώσεις. Τα κράτη μέλη δεν ακολουθούν όλα τις ίδιες προσεγγίσεις. Έχει τεράστια σημασία να μείνουμε στα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια ων εμβολίων. Θα θέλαμε όλα τα κράτη μέλη να ακολουθούν κοινή γραμμή», επεσήμανε η κ. Κυριακίδου.

Όπως επεσήμανε η Επίτροπος Υγείας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διανεμηθεί πάνω από 190 εκ δόσεις και έχει εμβολιαστεί το 26% του πληθυσμού με την πρώτη δόση, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με πριν από ένα μήνα».



Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020: αυξημένος αριθμός παικτών στις αποστολές

Μεγάλη Τετάρτη: τι τιμά σήμερα η Εκκλησία

ΔΟΥ Χολαργού: επίθεση με γκαζάκια

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο