LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2021 12:36 | Ανανέωση: 27 Απριλίου 2021 12:55

Ο Τζανακόπουλος “άναψε φωτιές” για τις εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο

Οι αναφορές του Κοιν. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση της ΝΔ για “σταλινικές αντιλήψεις” και το σχόλιο Βορίδη για τον “Βελουχιώτη”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΟΥΛΗ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις στο δημόσιο. "Για σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις" απάντησε με ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχτήκαμε πολυπλόκαμους και βαθύς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές να φρενάρουν πολιτικές επιλογές να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και τούτο νομίζω το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος. Τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τρόπου που οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΝΔ: Σταλινικές και διχαστικές οι δηλώσεις Τζανακόπουλου

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ υποστηρίζει πως ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. Όπως αναφέρει, «Οι δηλώσεις του κ.Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσιπρα-Πολάκη περι ελέγχου των αρμων της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία». 

Με ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε τα όσα είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ "Αν δεν το ακούσεις δεν μπορείς να πιστέψεις ότι το είπε…".


Βορίδης για Τζανακόπουλο: Στο μυαλό τους είναι ο Βελουχιώτης, οι αντιφρονούντες και οι εκκαθαρίσεις

Σχολιάζοντας όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είπε στον Status 107,7, ότι «Ο κ. Τζανακόπουλος είναι συνεπής, απλώς ορισμένοι είναι πιο πονηροί από τον κ. Τζανακόπουλο και προσπαθούν συγκεκαλυμμένα να παραστήσουν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι κάτι, που δεν είναι. Έρχεται λοιπόν μία τέτοια δήλωση και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αν θυμάστε έχουν γίνει κατ΄ επανάληψη δηλώσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα λένε πως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πλειοψηφία στη Βουλή και ότι η εκτελεστική εξουσία πέρασε στα χέρια του, επομένως μπορούσε να ελέγχει την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία. Αν θυμάστε υπήρχαν δηλώσεις για τους «αρμούς της εξουσίας», ότι πήραν μεν την κυβέρνηση, αλλά όχι όλη την εξουσία και στόχος τους ήταν να πάρουν όλη την εξουσία. Όλα αυτά που λέει ο κ. Τζανακόπουλος, αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Στο μυαλό τους είναι αυτό… είναι ο Άρης Βελουχιώτης, είναι οι αντιφρονούντες, είναι οι εκκαθαρίσεις, είναι να πάρουμε όλη την εξουσία. Αυτό παραμένει ένα πρόβλημα συνολικό και μεγάλο για την κουλτούρα αυτού του τόπου, μέρος της οποίας εκφράστηκε μέχρι τώρα από την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι σε κάμψη και διαμορφώνονται ήδη προϋποθέσεις ανατροπής».

Βορίδης - Τζανακόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: αντιπερισπασμός της ΝΔ

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε «προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ πο μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”. Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσία και των δημάρχων της Ανατολικής Αθήνας».  

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «Αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία. Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων».

ΚΙΝΑΛ: σοκάρει ο Τζανακόπουλος

Σε κοινή ανακοίνωση της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακουλη και της Έφης Στεφόπουλου, Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται: 

«Σοκάρει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος , απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν». Η αναφορά σε «εκκαθαρίσεις» και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αποκαλύπτει μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος –λάφυρο. Αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις, δεν γίνονται ανεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η δήλωση αυτή, κραυγαλέα προκαλεί, αλλά κυρίως προβληματίζει, για τις πραγματικές αντιλήψεις και προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και το δημόσιο, συνολικά. Το κακό είναι δυστυχώς, ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη για το κράτος-λάφυρο έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, που απλώς αντικαθιστά επάξια το «ροζ κράτος» με το «γαλάζιο». Επιβεβαιώνοντας και πάλι, ότι είναι …χρώματα απολύτως ταιριαστά!».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του αναφέρει «Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ήθελε ούτε θέλει να συγκρουστεί με τα πραγματικά κέντρα και τους μηχανισμούς της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Το ακριβώς αντίθετο. Αυτά τα κέντρα -εγχώρια και διεθνή- υπηρέτησε ως κυβέρνηση με την πολιτική του, όπως ακριβώς κάνει και η ΝΔ. Η ΝΔ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, απλά δεν χάνει ευκαιρία για κάλπικη δικομματική αντιπαράθεση και αντικομμουνισμό».

Η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωση της αναφέρει «Για άλλη μια φορά Νέα Δημοκρατία  και ΣΥΡΙΖΑ  δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας ανακαλύπτοντας αρμούς εξουσίας στον δημόσιο, που όμως οι ίδιοι δημιούργησαν!  Αλληλοκατηγορούνται για την κατάσταση της δημόσιας διοίκησης που οι κυβερνήσεις επάνδρωναν με χιλιάδες διορισμούς κομματικών στελεχών. Διόριζαν τους «εκλεκτούς» τους σε διοικήσεις νοσοκομείων και λοιπούς φορείς του Δημοσίου, διώχνοντας τους διορισμένους της προηγούμενης κυβέρνησης! Είναι ακριβώς αυτός ο κύκλος του φαύλου κομματικού πελατειακού κράτους τους που τους κρατάει στην εξουσία. Μόνον η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει σαφές σχέδιο μετατροπής του δημοσίου τομέα σε ανεξάρτητο λειτουργό υπέρ του ελληνικού λαού και όχι θεραπαινίδα κομμάτων και κυβερνήσεων».


Ειδήσεις σήμερα:

Συνταγή για πολίτικο τσουρέκι από τον Πέτρο Συρίγο

Επίθεση με πετρέλαιο στον Βύρωνα: στην γάτα της… τα έριξε η κατηγορούμενη

Άγιο Φως: τα μυστήρια της τελετής στον Πανάγιο Τάφο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο