LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2021 10:47

Μελέκ Ιπέκ: αποφυλακίστηκε η γυναίκα που σκότωσε τον σύζυγο- βασανιστή της (εικόνες)

Άγρια βασανιστήρια περνούσε στα χέρια του συζύγου της και μπροστά στα παιδιά τους η νεαρή γυναίκα. Τον σκότωσε όντας δεμένη στο πάτωμα από τον ίδιο.

Βιασμός

Μέσα σε κλάματα ανακούφισης αγκάλιασε τις κόρες της μετά την απελευθέρωσή της η Μελέκ Ιπέκ, που παρέμεινε για 108 μέρες σε φυλακή της Τουρκίας για το θανάσιμο πυροβολισμού του συζύγου και βασανιστή της.

Η 31χρονη τον περασμένο Ιανουάριο πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα των δύο της παιδιών, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά μπροστά στα μάτια των δύο της παιδιών.

Χθες, στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης λύγισε και ευχαρίστησε τους δικαστές.

Ήταν η τρίτη φορά που η Μελέκ Ιπέκ εμφανίστηκε ενώπιον του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου τα Αττάλειας. Την πρώτη ήταν μαυρισμένη από το ξύλο.

Τη δίκη της παρακολούθησαν οι συγγενείς του βασανιστή –συζύγου της και πολλά μέλη οργανώσεων, που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν στο πλευρό της.

Η γυναίκα βρισκόταν για χρόνια στο έλεος της βίας και του βασανισμού από τον Ραμαζάν Ιπέκ, ο οποίος την βασάνιζε, την βίαζε, την χτυπούσε, την έδενε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες, πολλές φορές μπροστά στις ανήλικες κόρες τους.

Τον Ιανουάριο και μετά από ένα πολύωρο βασανιστήριο, αλλά και μετά από ικεσίες προς τον άνδρα της να μην τη σκοτώσει, εκείνος την σημάδευε με την καραμπίνα. Μετά από ένα βράδυ που είχε μείνει δεμένη και γυμνή στο πάτωμα του δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της και τα παιδιά της.

«Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε», είχε περιγράψει, ενώ ήταν η ίδια που ειδοποίησε την Αστυνομία ότι τον σκότωσε. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και την βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα.

Παρά το γεγονός ότι η Μελέκ Ιπέκ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, έμεινε στη φυλακή για τρεις και πλέον μήνες, χωρίς ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη. Όλο αυτό το διάστημα, οργανώσεις για την ισότητα των φύλων, αλλά και απλών χρηστών των social media ζητούσαν την άμεση αποφυλάκισή της, από τη στιγμή που η γυναίκα αναγκάστηκε να αμυνθεί σε ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης, όπως και έγινε.

Ειδήσεις σήμερα:

Γώγος για εμβόλιο AstraZeneca: Θα μπορούσε ο ΕΜΑ να έχει κοινή γραμμή

Γηροκομείο στα Χανιά: είδα 30 θανάτους σε 8 μήνες, λέει πρώην εργαζόμενη (βίντεο)

Γιάννης Λαγός: άρση ασυλίας αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο