LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 27 Απριλίου 2021 08:14

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας για τις εγκύους

Ο καθηγητής Στέφανος Λουκίδης μιλά στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον εμβολιασμό με AstraZenca.

Metropolitan - Κύηση - Εγκυος

Ξεκάθαρες χαρακτήρισε τις οδηγίες για τη χορήγηση εμβολίων κατά του κορονοϊού στις εγκυμονούσες και τις θηλάζουσες ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέφανος Λουκίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Εξηγώντας ότι, «δεν επιλέχθηκαν έγκυες» στις έρευνες των εμβολίων, τόνισε ότι, «δεν υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας γι’αυτές τις γυναίκες, όπως και στις θηλάζουσες» καθώς και ότι αυτός είναι κανόνας που «ισχύει για όλα τα εμβόλια».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, «οι μελέτες θα τρέξουν κάποια στιγμή».

 Συμπλήρωσε επίσης ότι, «αν είναι μεγάλο το ρίσκο για εμφάνιση υποκείμενων νοσημάτων», τότε «κατά περίπτωση συνιστάται να γίνεται».

 «Μόνο από την ιατρική βιβλιογραφία μπορεί κάποιος να πάρει ασφαλή δεδομένα», ξεκαθάρισε για το θέμα.

Στέλιος Λουκίδης - Καλημέρα Ελλάδα

Χαρακτήρισε «μύθο» ότι το εμβόλιο για της γρίπης προστατεύει από τον κορονοϊό και εξήγησε πως φέτος «εξαφανίσαμε τη γρίπη, λόγω της μάσκας και του εμβολιασμού».  

«Όσο αφορά στον πνευμονιόκοκο, μειώσαμε σημαντικά τις μολύνσεις. Είχαμε λιγότερους εχθρούς», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που έχουν οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους, είπε πως «είναι λογικό να υπάρχουν», όμως επεσήμανε πως «φάνηκε από χώρες που έκαναν ισχυρό και ταχύ εμβολιαστικό πρόγραμμα ότι είδαν αποτέλεσμα που δεν είδαν άλλες».

«Εξακολουθούμε να νοσηλεύουμε ανθρώπους που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έκαναν», υπογράμμισε.

Τέλος σχετικά με τη σύγχυση που προκύπτει στους πολίτες από το διαφορετικό τρόπο χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε την άποψη «η Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να έχει κοινή γραμμή σε όλες τις χώρες», και τόνισε ότι, «δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα. Είναι εύλογο το ερώτημα του κόσμου. Έχουμε θέσει δέκα ηλικιακά όρια σε δέκα χώρες».

Ειδήσεις σήμερα:

Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται για όσους είναι σε αναστολή

Πασχαλινό τραπέζι: τι να προσέξουμε σε αμνοερίφια, αυγά και βαφές

Τροιζηνία - αδελφός δικηγόρου: Δεν είχε αναφέρει κάποια απειλή (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο