LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 24 Απριλίου 2021 09:44

Κορονοϊος - Ινδία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων σε μία μέρα

Η πανδημία "χτυπά" αλύπητα την Ινδία, η οποία καταγράφει ρεκόρ κουρσμάτων για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Ένας νεκρός κάθε 4 λεπτά στο Νέο Δελχί.

Ινδία - κορονοϊός

Η Ινδία για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, με 346.786 νέες μολύνσεις, με τα νοσοκομεία στην πολυπληθή χώρα να αναζητούν απεγνωσμένα οξυγόνο για τους ασθενείς με covid-19.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρότατο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έναν νεκρό από covid-19 να καταγράφεται κάθε λιγότερο από τέσσερα λεπτά στο Νέο Δεχλί, καθώς το σύστημα υγείας της ινδικής πρωτεύουσας καταρρέει υπό το βάρος των ασθενών.

Η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρει οξυγόνο από τις μακρινές περιοχές της χώρας στο Νέο Δελχί. Τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν εικόνες από ένα φορτηγό που μετέφερε οξυγόνο να φτάνει στο νοσοκομείο Batra του Νέου Δελχί, αφού εξέδωσε σήμα κινδύνου καθώς διέθετε οξυγόνο μόλις για 90 ακόμη λεπτά για τους 260 ασθενείς του.

“Παρακαλώ, βοηθήστε μας να βρούμε οξυγόνο, θα υπάρξει τραγωδία”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί Αρβίντ Κεζριγουάλ απευθυνόμενος στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι χθες Παρασκευή.

Η κρίση είναι αισθητή και σε άλλες περιοχές της χώρας, με πολλά νοσοκομεία να ανακοινώνουν ότι δεν διαθέτουν άλλα αποθέματα οξυγόνου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ασθενείς με covid-19 στις πόλεις Ζαϊπούρ και Αμριτσάρ πέθαναν λόγω έλλειψης οξυγλονου.

Η Ινδία ξεπέρασε την Πέμπτη το ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ (297.430 μολύνσεις) --που μέχρι πρότινος κατείχαν το παγκόσμιο ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο--, καθιστώντας τη χώρα επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία σε άλλες περιοχές του κόσμου δείχνει σημάδια ύφεσης.

Η ινδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ότι νίκησε το πρώτο κύμα της επιδημίας, όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του.

Παράλληλα 2.624 ασθενείς με covid-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην Ινδία, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες μέχρι στιγμής.

Αποτεφρωτήρια στο Νέο Δελχί έχουν προειδοποιήσει ότι έχουν γεμίσει και έχουν ζητήσει από τις οικογένειες των νεκρών να περιμένουν.

Η χώρα του 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 16,6 εκατ. κρούσματα covid-19 και 189.544 θανάτους.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι η Ινδία χαλάρωσε τον χειμώνα, όταν ο αριθμός των νέων μολύνσεων ημερησίως έπεσε κάτω από τις 10.000 και η πανδημία φάνηκε να είναι υπό έλεγχο. Οι αρχές τότε ήραν τα περιοριστικά μέτρα και επέτρεψαν ξανά τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Άλλοι εκτιμούν ότι ένα πιο επικίνδυνο, παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού ίσως ευθύνεται για την έκρηξη των κρουσμάτων στη δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως, όπου οι άνθρωποι ζουν κοντά ο ένας στον άλλο, συχνά έξι ανά δωμάτιο.

“Αν και η χαλαρότητα στη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων ενδέχεται να έπαιξε ρόλο, φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό αυτό το δεύτερο κύμα να πυροδοτείται από ένα πιο μολυσματικό στέλεχος”, έγραψε ο Βίκραμ Πατέλ καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ στην εφημερίδα Indian Express.

Ο διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάικ Ράιαν δήλωσε ότι η μείωση της μετάδοσης στην Ινδία “θα είναι ένα πολύ δύσκολο έργο”, όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τη ανάμειξη των ατόμων, κάτι που είναι κρίσιμης σημασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλακιωτάκης για lockdown στον ΑΝΤ1: λιμενικοί πάνω στα πλοία για ελέγχους

Αγιά Λάρισας: Μαχαίρωσε τον γείτονά του για ασήμαντο λόγο

Ο Κωστής Μαραβέγιας... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 12χρονη - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (εικόνες)Σήμερα 09:26 | Ειδήσεις

Το ανήλικο κορίτσι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να κάνει εμβόλιο για τη λύσσα.

Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)Σήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τον άνδρα στο νοσοκομείο.

Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)Σήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστώνΣήμερα 07:11 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε "Αλκατράζ με αλιγάτορες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 15χρονη μέσα σε αυτοκίνητο 09:58Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία09:41Λάρισα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 12χρονη - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (εικόνες)09:24Κρήτη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Διακινούσε πυρχομαχικά (βίντεο)09:07Έρευνα ΑΝΤ1: "Χρυσάφι" οι θέσεις πάρκινγκ - Πόσο κοστίζουν στο κέντρο της Αθήνας 08:50Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές08:36Ρόδος: Άνδρας έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο - Τον επανάφερε στην ζωή μία γιατρός με ΚΑΡΠΑ (βίντεο)08:21Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο08:04Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων και σκιτσογράφων περιοδικού που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ - Έντονες αντιδράσεις (βίντεο)07:47Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)07:30"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστών 07:13Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού 06:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο