LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Απριλίου 2021 20:29

“Μπλόκα” της Αστυνομίας στα διόδια: Γύρισαν πίσω περισσότερα από 100 αυτοκίνητα (βίντεο)

Δεκάδες ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να “ξεγελάσουν” τους αστυνομικούς για να μετακινηθούν εκτός Αττικής.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για τις μετακινήσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να μην επιτραπεί η έξοδος εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, την Παρασκευή (μέχρι τις 5 το απόγευμα) έκαναν… αναστροφή στα διόδια 120 οδηγοί που επιχείρησαν να μετακινηθούν εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, χωρίς να έχουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Παράλληλα βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις μετακίνησης.

ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗ

Την προηγούμενη Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και για το ίδιο χρονικό διάστημα :

ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗ

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως μέχρι τις 10 Μαΐου απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, με εξαίρεση μόνο τους παρακάτω 4 λόγους: εργασίας, υγείας, εφάπαξ μετάβασης στον τόπο κατοικίας, κηδείας και επανένωσης χωρισμένων γονέων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ειδικότερα:

Μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα “Εργάνη”. Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Μετακίνηση για λόγους υγείας, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της δομής.

Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και, β) άδεια ταφής.

Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - ΔΙΟΔΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όπως είπε, δεν θα μπορεί ο επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να μεταβεί στο χωριό και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, επιδεικνύοντας το Ε1.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά - Γηροκομείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τους δεκάδες θανάτους

Νέα Σμύρνη - Σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών: Η μαρτυρία μητέρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

“Ο δρόμος προς το Euro 2020”: Καρπετόπουλος – Λιώρης για την πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο