LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Απριλίου 2021 20:22 | Ανανέωση: 22 Απριλίου 2021 21:05

Κωνσταντίνος Φίλης για Τουρκία: Αλλάζουν οι κανόνες του “παιχνιδιού” (βίντεο)

Ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1 μίλησε για τις διπλωματικές επιδιώξεις της Αθήνας και την επιδείνωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Κωνσταντίνος Φίλης - ΑΝΤ1

«Οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν», επεσήμανε ο αναλυτής διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Φίλης, σχολιάζοντας τις διπλωματικές προσπάθειες της Αθήνας, αλλά και την επιδείνωση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Άγκυρας.

Έτσι κι αλλιώς, σημείωσε ο κ. Φίλης, «οι σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ δεν πρέπει να έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Οφείλουμε να τις εμβαθύνουμε, αναπτύσσοντας συνέργειες σε διάφορα πεδία και όχι μόνο αυτό της Άμυνας.

Κύριος, όμως, λόγος αυτής της σύμπραξης είναι να ηττηθεί η επιδίωξη για περιφερειακή ηγεμονία της Τουρκίας, ώστε και η τελευταία, συνειδητοποιώντας το άτοπο του εγχειρήματος, να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα με όρους κανονικότητας.»

Από εκεί και πέρα, ο Κωνσταντίνος Φίλης έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας».

Η Άγκυρα τέθηκε οριστικά εκτός του προγράμματος των F-35, στο οποίο ήταν συμπαραγωγός από το 2008. Η ζημιά για την τουρκική στρατιωτική βιομηχανία είναι ανυπολόγιστη. Ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και η δίκη της Halkbank, η οποία “ακουμπάει” το περιβάλλον του Τούρκου Προέδρου.

Το Σάββατο είναι μία κρίσιμη ημέρα, υπογράμμισε ο κ. Φίλης, διότι θα έχουμε ανακοίνωση εκ μέρους του Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων. «Αν τελικά χρησιμοποιηθεί ο όρος “Γενοκτονία”, θα πρόκειται για ηχηρότατο ράπισμα, που θα διευρύνει το χάσμα» στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Πρέπει να σημειωθεί επίσης, πως ο Ερντογάν, όπως σημείωσε ο πολύπειρος αναλυτής, «πέραν των σκληρών δηλώσεων, δεν είναι σε θέση - κυρίως λόγω της οικονομίας - να αντιδράσει δυναμικά».

Τέλος, επεσήμανε πως «το τηλέφωνο του Ερντογάν δεν έχει χτυπήσει εδώ και 3 μήνες. Και αυτό ίσως να είναι το εμφατικότερο μήνυμα από πλευράς Μπάιντεν.»

Ειδήσεις σήμερα:  

Λαζάρου: Το Μπάκιγχαμ ζήτησε τις συνταγές για το γεύμα που ετοίμασα στον Κάρολο

Lockdown: Διαφημίζουν κορονοπάρτι με... αφίσες

Bestofyou.gr: Το σύγχρονο site ευεξίας που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο