LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Απριλίου 2021 16:39 | Ανανέωση: 21 Απριλίου 2021 16:39

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση του lockdown

Ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό σήμερα το απόγευμα για τον οδικό χάρτη για την σταδιακή άρση του lockdown.

lockdown

Στις 18.00 θα μεταδοθεί δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Πάσχα και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις διαρροές από την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα κάνει τη σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, «κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους για τη Δευτέρα του Πάσχα,3 Μαΐου.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το σενάριο για άνοιγμα νηπιαγωγείων – δημοτικών και γυμνασίων στις 10 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις παραπέμπονται για τις 14 Μαΐου, ημέρα που έχει οριστεί το άνοιγμα του Τουρισμού. Κάτι που σημαίνει ότι, τελικά το Πάσχα στο χωριό αναβάλλεται για του χρόνου.


Παρέμβαση Γεννηματά

Σε δήλωση της, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει «Οι πολίτες, έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown.Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Οι αριθμοί σοκάρουν. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε αλλά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Επέλεξε η Κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε. Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά, δεν κατευθύνεται ούτε προς το πρόβλημα αλλά ούτε στη λύση του.

Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων, μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες και μαδά τη μαργαρίτα για ανοίγματα. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία νέα εικονική πραγματικότητα, με τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς. Είναι ώρα για πειστικό οδικό χάρτη επαναφοράς των δραστηριοτήτων με ασφάλεια και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι: Το άνοιγμα του τουρισμού πρέπει να συνδυαστεί με το άνοιγμα της εστίασης και άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών. Δεν αρκούν τα μέτρα που πρότεινε η Κυβέρνηση για την εστίαση, χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας και λειτουργίας τους. Η μικρή και μεσαία επιχείρηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία και την απασχόληση και πρέπει τώρα να ενισχυθεί με αποτελεσματικό τρόπο για να αποφύγουμε τα λουκέτα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσίπρας: Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι “γραμμάτιο” στον ΣΕΒ

Τσαβούσογλου: ο Δένδιας είναι φίλος μου, αλλά δε συμπεριφέρθηκε έντιμα 

Ανήλικοι αγόρασαν με bitcoin πλαστά χαρτονομίσματα από το dark web! 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ΠαρασκευήΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίαςΣήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Η ελληνική δικαιοσύνη σε επιτάχυνση».

Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξίΣήμερα 20:16 | Ειδήσεις

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε το Σ.Α.Τ.Α., εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησηςΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Εάν δεν αντιμετωπισθούν τα αιτήματα με διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών και δεν μπουν οι σωστές βάσεις για το μέλλον του πρωτογενή τομέα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην υπάρχουν, σύντομα, ελληνικά προϊόντα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34ANT1 Sports: "Θρίλερ" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης20:24Ιταλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ρώμη (εικόνες)20:14Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ 20:04Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης19:54Ακυρώθηκε η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης19:44“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης19:34Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία - Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρωθυπουργό Μόντι19:20Κακοκαιρία Byron: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί19:06Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναγνωρίστηκαν τα λείψανα του προτελευταίου ομήρου18:56"Αποκαλύψεις": Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κυπαρισσία18:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο