LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Απριλίου 2021 17:27 | Ανανέωση: 19 Απριλίου 2021 17:28

Σημαντική ζημιά στην ΕΡΤ από το Μουντιάλ 2018

Νέα υπόθεση με “βαρύ” οικονομικό αντίκτυπο βρίσκεται στον… προθάλαμο του ελέγχου από την Δικαιοσύνη.

ΕΡΤ - ραδιομέγαρο - μέγαρο

Ακόμη μια υπόθεση με «οσμή σκανδάλου», με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, φαίνεται ότι είναι καθ΄ οδόν προς την δικαστική διερεύνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν καταγραφεί καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ότι είχε γίνει πραγματικό πάρτι στην ΕΡΤ, κυρίως στα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πολλές παραγωγές, καθώς φαίνεται ότι είχαν διατεθεί ακόμα και διπλάσια ποσά ανά επεισόδιο, σε σχέση με την ιδιωτική τηλεόραση.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών όμως μπαίνουν και τα δικαιώματα αθλητικών διοργανώσεων, καθώς πολλά καταγγέλλονται και ακούγονται για ποσά που δαπανήθηκαν για τα δικαιώματα προβολής τους. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για δράση μεσαζόντων ή ανθρώπων που λειτουργούσαν προς ίδιον όφελος. Φυσικά και σε αυτό το θέμα «φιγουράρει» το όνομα του Μανώλη Πετσίτη.

Logo - Μουντιάλ 2018

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση των δικαιωμάτων του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, του Μουντιάλ του 2018. Στον διαγωνισμό που είχε γίνει τότε υπήρξαν δυο γύροι. Η ΕΡΤ στον πρώτο γύρο είχε καταθέσει προσφορά περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ήταν φυσικό, η FIFA ζήτησε επιπλέον προσφορές. Αυτό είναι σύνηθες σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να πάρουν κάτι περισσότερο από την αρχική προσφορά.

Ωστόσο, προς έκπληξη ακόμη και των διοργανωτών, η ΕΡΤ στον δεύτερο γύρο πρόσφερε επιπλέον 43% (συνήθως δίνεται 4-7% περισσότερο) και έτσι η συνολική προσφορά έφτασε στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Κι επειδή η διοργανώτρια Αρχή εδρεύει στην Ελβετία, το ποσόν αυτό επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 5%. Και τελικά η ΕΡΤ πλήρωσε 10.500.000 ευρώ. Ποσό που αντικειμενικά κρίνεται τουλάχιστον ως υπερβολικό.

AP - Μουντιάλ 2018 - Παγκόσμιο Κύπελλο - Γαλλία

Κι αυτό προκύπτει πέραν των άλλων και από το γεγονός ότι η ΕΡΤ είχε έσοδα κάτι λιγότερο από 6 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Μπήκε, δηλαδή, μέσα πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Για να είναι πιο απλό: η ΕΡΤ ζημιώθηκε πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις συμβάσεις και να διερευνήσουν γιατί, για ποιο λόγο και σε όφελος ποιων αποφασίστηκε να «ανεβεί» η ΕΡΤ 43% πάνω, σε ποσόν σχεδόν 3,5 εκατομμυρίων στον δεύτερο γύρο της προσφοράς. Και πως ένα «φιλέτο» δικαιωμάτων που παντού φέρνει κέρδη, οδήγησε την ΕΡΤ σε ζημιές 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και αν συνυπολογιστούν και τα κόστη παραγωγής και μεταδόσεων, οι ζημιές ήταν σχεδόν 5,5 εκατομμύρια ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

“Ο δρόμος προς του Euro”: Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1

European Super League: η UEFA κλιμακώνει τις αντιδράσεις της

NASA – Ingenuity: Ιστορική πτήση στον Άρη (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο