LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2021 23:23 | Ανανέωση: 18 Απριλίου 2021 23:27

Κορονοϊός - Rai Tre: αφιέρωμα στον εμβολιασμό σε μικρά νησιά στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος τα covid-free νησιά της χώρας μας. Πώς θα μπορούσε να εξασφαλίσει Ιταλούς τουρίστες, μέσα σε ένα μήνα, η Ελλάδα.

Λειψοί

Μετά τη Daily Mail, αναλυτικό ρεπορτάζ για τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους παρουσίασε και το ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

Η Rai αναφέρεται ειδικότεραστην περίπτωση των Λειψών: «Η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα μικρά νησιά. Μας στέλνουν τα εμβόλια με ελικόπτερο ή με πλοία», δήλωσε ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το νησί του θα ήταν, ουσιαστικά, ήδη έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην δημόσια ιταλική τηλεόραση, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο» και ότι «η Ελλάδα επιταχύνει όσο μπορεί την διαδικασία εμβολιασμών» με στόχο να μπορέσουν να έλθουν, οι τουρίστες στην χώρα μας , πριν από την καθιερωμένη περίοδο κατά την οποία ξεκινούσε η τουριστική σεζόν. Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι μέχρι να δοθεί οριστικά το «πράσινο πάσο| από την Ευρώπη, η Ελλάδα θα ζητά από τους τουρίστες να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, να έχουν μόλις κάνει μοριακό τεστ ή να έχουν ιαθεί από τον κορονοϊό.

Υπενθύμισε δε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ και ότι οι πολίτες της χώρας αυτής μπορούν ήδη να έλθουν στην Ελλάδα, υπό τον όρο να έχουν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου, δυο εβδομάδες πριν ταξιδέψουν, και να παρουσιάσουν ένα μοριακό τεστ κορονοϊού. «Και οι αμερικανοί μπορούν να έρθουν με τον ίδιο πάντα τρόπο ενώ κλείνουμε άλλες διμερείς συμφωνίες με την Σερβία, τα Αραβικά Εμιράτα και με την Ρωσία», εξήγησε.

Η ιταλική τηλεόραση Rai υπογράμμισε ότι «το ευρωπαϊκό πράσινο πάσο είναι ιδέα και πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, την οποία είχε κάνει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο». «Η χώρα μας έδωσε την ευκαιρία και στους ξένους που έχουν αγοράσει σπίτι εδώ, να εμβολιαστούν. Έχουμε πάνω από 80 Ιταλούς, από όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Τους θεωρούμε μέρος της κοινότητάς μας», τόνισε, επίσης, ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος.

Κατά την άποψη, τέλος, Ιταλών που έχουν σπίτι και παραθερίζουν μόνιμα στους Λειψούς «έπρεπε να έχει αναληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία και στην Ιταλία διότι με την στρατηγική αυτή, σε ένα μήνα η Ελλάδα θα έχει εξασφαλίσει και πάλι τουρίστες για τα νησιά της».

Ειδήσεις σήμερα:

Φυλακές Χανίων: βρέθηκε νεκρός ο διοικητής φρουράς

Κορονοϊός – “Το πείραμα της Ρόδου”: Σε καραντίνα Ολλανδοί τουρίστες

Κορονοϊός: πού θα γίνουν δωρεάν rapid test τη Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο