LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 18 Απριλίου 2021 20:07

Ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα κατασκευάζουν κρατούμενοι φυλακών

Η κάμερα του ΑΝΤ1 μπήκε στις φυλακές Κορυδαλλού και κατέγραψε την συγκινητική πρωτοβουλία κρατουμένων

σπιτακια

Ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα κατασκευάζουν κρατούμενοι τριών φυλακών.

H κάμερα του Αντ1 βρέθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού και μίλησε με τρόφιμους που δημιουργούν σπιτάκια για σκύλους: «Εμείς τα φτιάχνουμε για φιλοζωικό σκοπό, για καλό σκοπό, έχουμε βάλει την αγάπη μας πάνω σε αυτό, για να βγει και ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε 5 άτομα που τα φτιάχνουμε, κάνουμε μια προεργασία αρχικά και μετά πάει μια μέρα.»

Όπως λένε οι κρατούμενοι πέρα από την ευχαρίστηση του να προσφέρουν, η δραστηριότητα αυτή τους βοηθάει και να ξεχνιούνται: «Όχι μόνο προσφέρω, είναι για μένα κάτι που ασχολούμαι, ξεφεύγεις. Από την στιγμή που μας έγινε η πρόταση έγινε δεκτή.»

Η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού τονίζει πως οι κρατούμενοι έχουν αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία

«Είναι πάρα πολύ καλό αυτό για τους κρατουμένους, διότι ετοιμάζονται, είναι εποικοδομητική και η ζωή τους εδώ μέσα και η δράση τους και θα είναι έτοιμοι αυτοί οι άνθρωποι να ενταχτούν στην κοινωνία πιο εύκολα», τονίζει η Μαρία Στέφη

Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου με την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία και την "Συμμαχία για την Ελλάδα". Ήδη τα πρώτα 10 σκυλόσπιτα παραδόθηκαν σε καταφύγια ζώων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: ρεκόρ διασωληνωμένων και 1829 νέα κρούσματα

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος βρέθηκε μαχαιρωμένος στο διαμέρισμά του (εικόνες)

“Άγριες Μέλισσες” - Νέα επεισόδια: η σύλληψη του Δούκα και τα “καυτά” μυστικά (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπιστροφή εκδρομέων: Η κίνηση σε εθνικές οδούς και λιμάνιαΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Μαζική και με σύμμαχο τον καλό καιρό, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Γάζα: Εντατικοί βομβαρδισμοί στη Ράφα - Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΚάιροΣήμερα 07:53 | Ειδήσεις

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για «πολυάριθμους νεκρούς» τη νύχτα στην περιοχή. Μια χερσαία εισβολή «θα ήταν αφόρητη» λέει ο Γκουτέρες.

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σουΣήμερα 14:34 | Ειδήσεις

«Ο κόσμος με κατανοεί σιγά-σιγά, το αισθάνομαι» δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. 

Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδροςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Ο Πούτιν κατήγαγε μια σαρωτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου14:40Κικίλιας: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας14:26Βόλος: Νεκρός ο άνδρας που διέρρηξαν το σπίτι του όσο νοσηλευόταν14:13Πατριάρχης Βαρθολομαίος: στηρίζουμε την ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας - Ουκρανίας13:59Ερντογάν σε Ισραήλ: Αποδεχτείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός13:45Πώς η κλιματική αλλαγή “κλέβει” την ανάσα μας13:31Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής από 33χρονο θύμα τροχαίου13:17Ολυμπιακός: Ορίστηκε ο διαιτητής της ρεβάνς με την Άστον Βίλα13:03Πούτιν: Ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος12:49Βούλα: Σεξουαλική επίθεση σε δυο γυναίκες12:35Γάζα: Το Ισραήλ απαγόρευσε τη πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας12:22Κως: Τροχαίο με 4 νεκρά πρόβατα12:08Χαλκίδα: Χειροπέδες σε επιχειρηματία που χτύπησε τη σύζυγό του11:55 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)11:41Κυτταρομείωση: η χειρουργική λύση για τον καρκίνο στο περιτόναιο11:27Ηράκλειο: Απαγορεύτηκε α απόπλους καταμαράν με 783 επιβάτες11:13Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μονοκατοικία11:07Κίνα: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες σε νοσοκομείο 10:53“Παγιδευμένοι”: Το μακάβριο εύρημα για τον Σταύρο (βίντεο)10:40ΝΒΑ: Ο Γουεμπανιάμα κατέκτησε το βραβείο του “Ρούκι” της χρονιάς10:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο