LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2021 14:45 | Ανανέωση: 16 Απριλίου 2021 14:55

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Πως σχολίασε ο Τούρκος Πρόεδρος το “θερμό επεισόδιο” μεταξύ Δένδια και Τσαβούσογλου 

ΔΕΝΔΙΑΣ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΑΓΚΥΡΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Το «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε τον Νίκο Δένδια στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον Τσαβούσογλου να σιωπήσει».

Αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα των μουφτήδων στη Θράκη λέγοντας πως «Η Ελλάδα εξακολουθεί να διορίζει μουφτήδες στη δυτική Θράκη σαν να ήταν αξιωματούχοι του δημοσίου, ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τη διοίκησή του μέσω τις Ιεράς Συνόδου».

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Δένδια, στον οποίο εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα. 

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα εκτυλίχθηκε σε σκληρό μπρα ντε φερ καθώς ο κ. Τσαβούσογλου αισθάνθηκε ότι η (ισορροπημένη) αποτύπωση των ελληνικών θέσεων από τον κ. Δένδια θίγει την τουρκική πλευρά και ανέβασε τους τόνους. Αποτέλεσμα ήταν μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση για σχεδόν το σύνολο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση, παρά τις δημόσιες δηλώσεις περί προσπάθειας να συγκροτηθεί και μια θετική ατζέντα, τόσο στη συνάντηση του κ. Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου όσο και νωρίτερα, με τον Ταγίπ Ερντογάν, αποτυπώθηκε η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές. Και στους δύο γύρους συζητήσεων, η τουρκική πλευρά έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και της ανάγκης να συγκροτηθούν κοινές επιτροπές για την αναστήλωση οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα. Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα για 18.000 επαναπροωθήσεις, κάτι που η Αθήνα απέρριψε.

Ειδήσεις σήμερα:

ktimatologio.gov.gr: νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το Κτηματολόγιο

Κυνήγι: δωρεάν η ανανέωση άδειας για το 2021- 2022

Κορονοϊός – Λαγκαδάς: Πατέρας και γιος πέθαναν με διαφορά ωρών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο