LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2021 10:03 | Ανανέωση: 16 Απριλίου 2021 10:11

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Οι πρώτες αντιδράσεις της Τουρκίας στο διπλωματικό “μπρα ντε φερ”

Η πρώτη αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ και του εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν. Ο τουρκικός Τύπος για τη συνάντηση.

Δένδιας - Τσαβούσογλου

Για «σκάνδαλο» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που εξελίχθηκε σε διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με ξεκάθαρο νικητή την ελληνική πλευρά.

Η πρώτη αντίδραση από επίσημα «χείλη» ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, τον Ομέρ Τσελίκ, που έκανε λόγο σε ανάρτησή του έκανε λόγο ακόμα και για «ασέβεια».

«Ασέβεια και διάλογος δεν συμβαδίζουν. Η ασέβεια κι η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδος διπλωματίας. Όσοι υπεραμύνονται τις θέσεις των κρατών τους με ψέματα για την Τουρκία, διαπράττουν ιστορική τραγωδία». Ανεξάρτητα του το ποιος είναι, οι θέσεις ενός κράτους δεν μπορούν να υπερασπιστούν με ψέματα και μισαλλοδοξίες. Έχουμε δει πολλές φορές στην περιοχή μας να έχουν οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις το ίδιο τους του κράτος. Όσοι λένε ψέματα για την Τουρκία, οδηγούνται σε αδιέξοδο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να πολεμάμε μισαλλόδοξους», αναφέρει σε σειρά αναρτήσεων ο Τσελίκ.

Από ελληνικής πλευράς, τόσο οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όσο και του Τύπου, η πρωθυπουργική γραμμή που εμψυχώθηκε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών τυγχάνει ευρείας αποδοχής, προκαλώντας ακόμα και «ψυχική ανάταση», για όσα συνέβησαν μπροστά στις κάμερες, όταν ο Νίκος Δένδιας απάντησε σε όλες τις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του.

Το κοινό ερώτημα που προκύπτει είναι το αν «έκλεισαν» οι δίαυλοι επικοινωνίας των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλαδή των διερευνητικών εντολών. Η απάντηση ήρθε διά στόματος Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση.

«Συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να συνεχίσουμε το διάλογο. Συζητήσαμε σημαντικά θέματα, προβλήματα των μειονοτήτων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό και θέματα γειτονίας. Περιμένουμε έναν πιο ειλικρινές και εποικοδομητικό διάλογο από την Ελλάδα», έγραψε στο Twitter, τόσο στα τουρκικά, όσο και στα αγγλικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Η συνάντηση «πρωταγωνίστησε» και στον τουρκικό Τύπο, όπου υπάρχουν εκτενείς αναφορές. Ενδεικτικά οι τίτλοι των μεγαλύτερων εφημερίδων της Τουρκίας:

  • Γενί Σαφάκ: «Σκληρή απάντηση Τσαβούσογλου στον Δένδια - Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες απέναντι στην Τουρκία».
  • Σαμπάχ: «Απάντηση ‘χαστούκι’ του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Δένδια»
  • Χουριέτ: «Το σκάνδαλο του Δένδια σε φιλική συνάντηση, δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει ίδια».
  • Γενί Ακίτ: «Σκανδαλώδεις κατηγορίες κατά της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου απαξίωσε τον Έλληνα υπουργό»
  • Μιλιέτ: «Λάβαμε σαφείς οδηγίες»  (αναφέρεται στις οδηγίες που έλαβε ο Δένδιας από τον Μητσοτάκη).



Ειδήσεις σήμερα:

Διανομέας για κλοπή εμβολίων στην Αγία Παρασκευή: Είμαι το εξιλαστήριο θύμα

Σικάγο: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν 13χρονο (βίντεο)

Νέα Ερυθραία: Καταδίωξη και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: αγόρι περιφερόταν μόνο του στους δρόμους19:25Ερντογάν: να μειωθεί η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν19:12Καιρός: βροχές και καταιγίδες την Κυριακή18:58Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο