LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Απριλίου 2021 10:03 | Ανανέωση: 16 Απριλίου 2021 10:11

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Οι πρώτες αντιδράσεις της Τουρκίας στο διπλωματικό “μπρα ντε φερ”

Η πρώτη αντίδραση του Τούρκου ΥΠΕΞ και του εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν. Ο τουρκικός Τύπος για τη συνάντηση.

Δένδιας - Τσαβούσογλου

Για «σκάνδαλο» κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που εξελίχθηκε σε διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με ξεκάθαρο νικητή την ελληνική πλευρά.

Η πρώτη αντίδραση από επίσημα «χείλη» ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, τον Ομέρ Τσελίκ, που έκανε λόγο σε ανάρτησή του έκανε λόγο ακόμα και για «ασέβεια».

«Ασέβεια και διάλογος δεν συμβαδίζουν. Η ασέβεια κι η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδος διπλωματίας. Όσοι υπεραμύνονται τις θέσεις των κρατών τους με ψέματα για την Τουρκία, διαπράττουν ιστορική τραγωδία». Ανεξάρτητα του το ποιος είναι, οι θέσεις ενός κράτους δεν μπορούν να υπερασπιστούν με ψέματα και μισαλλοδοξίες. Έχουμε δει πολλές φορές στην περιοχή μας να έχουν οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις το ίδιο τους του κράτος. Όσοι λένε ψέματα για την Τουρκία, οδηγούνται σε αδιέξοδο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να πολεμάμε μισαλλόδοξους», αναφέρει σε σειρά αναρτήσεων ο Τσελίκ.

Από ελληνικής πλευράς, τόσο οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όσο και του Τύπου, η πρωθυπουργική γραμμή που εμψυχώθηκε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών τυγχάνει ευρείας αποδοχής, προκαλώντας ακόμα και «ψυχική ανάταση», για όσα συνέβησαν μπροστά στις κάμερες, όταν ο Νίκος Δένδιας απάντησε σε όλες τις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του.

Το κοινό ερώτημα που προκύπτει είναι το αν «έκλεισαν» οι δίαυλοι επικοινωνίας των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλαδή των διερευνητικών εντολών. Η απάντηση ήρθε διά στόματος Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση.

«Συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να συνεχίσουμε το διάλογο. Συζητήσαμε σημαντικά θέματα, προβλήματα των μειονοτήτων, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό και θέματα γειτονίας. Περιμένουμε έναν πιο ειλικρινές και εποικοδομητικό διάλογο από την Ελλάδα», έγραψε στο Twitter, τόσο στα τουρκικά, όσο και στα αγγλικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Η συνάντηση «πρωταγωνίστησε» και στον τουρκικό Τύπο, όπου υπάρχουν εκτενείς αναφορές. Ενδεικτικά οι τίτλοι των μεγαλύτερων εφημερίδων της Τουρκίας:

  • Γενί Σαφάκ: «Σκληρή απάντηση Τσαβούσογλου στον Δένδια - Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες απέναντι στην Τουρκία».
  • Σαμπάχ: «Απάντηση ‘χαστούκι’ του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Δένδια»
  • Χουριέτ: «Το σκάνδαλο του Δένδια σε φιλική συνάντηση, δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει ίδια».
  • Γενί Ακίτ: «Σκανδαλώδεις κατηγορίες κατά της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου απαξίωσε τον Έλληνα υπουργό»
  • Μιλιέτ: «Λάβαμε σαφείς οδηγίες»  (αναφέρεται στις οδηγίες που έλαβε ο Δένδιας από τον Μητσοτάκη).



Ειδήσεις σήμερα:

Διανομέας για κλοπή εμβολίων στην Αγία Παρασκευή: Είμαι το εξιλαστήριο θύμα

Σικάγο: Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν 13χρονο (βίντεο)

Νέα Ερυθραία: Καταδίωξη και πυροβολισμοί κατά αστυνομικών (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζιΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Πως θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε ποιες περιοχές παρουσιάζεται μεγαλύτερη επικινδυνότητα. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας. Πως αναμένεται να κινηθεί η κακοκαιρία.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομίαΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι ώρες και οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί το Σάββατο, λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:3621η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”06:30Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία06:15Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός06:14Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο