LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2021 12:49

Τουρισμός: Στις 19 Απρίλιου το πρώτο “τεστ”

Ποιοι θα μπορούν να έρθουν στη χώρα μας και από ποιες χώρες. Η εισήγηση στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής.

σποτ - τουρισμός - Καλοκαίρι 2020 - Απολαμβάνουμε Ελλάδα

Σε μερικό και υπό όρους άνοιγμα των συνόρων από την επόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής. Το κυβερνητικό πλάνο που θα τεθεί υπό την κρίση της Επιτροπής, που συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, προβλέπει το άνοιγμα των συνόρων σε όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ και χωρίς καραντίνα, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σερβία και το Ισραήλ, με το οποίο υπάρχει ήδη διμερής συμφωνία.

Αν το σχέδιο εγκριθεί από την Επιτροπή, την ερχόμενη Δευτέρα που λήγει η τρέχουσα ΝΟΤΑΜ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πέντε χώρες θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, ερχόμενοι μέσω εννέα αεροδρομίων. Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Χανίων, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας. Οι ίδιοι όροι θα ισχύουν και για όσους έρχονται μέσω των δύο βασικών συνοριακών πυλών.

Η τουριστική σεζόν ξεκινά επισήμως από τις 14 Μαΐου, όπως έχει τονίσει κατ’επανάληψη ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και τότε θα ισχύσει επίσης η είσοδος τουριστών που έχουν εμβολιαστεί ή που φέρουν αρνητικό τεστ.

Διεργασίες με τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, σειρά επαφών με εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού στη Ρωσία πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που βρίσκεται από χθες στη Μόσχα. Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι αναγνωρίζει το εμβόλιο Sputnik V. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο υπουργός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ άλλων και με εκπροσώπους τουριστικών ομίλων και πρακτορείων από τη Ρωσία, όπως οι Tez Tour, Mouzenidis Travel, Biblio Globus, Pegas, Ambotis, Coral και TUI.

Σήμερα Πέμπτη θα συναντηθεί με τη Zarina Doguzova, επικεφαλής της oμοσπονδίας των tour operators της Ρωσίας (Rostourism) και τον Ρώσο υφυπουργό Μεταφορών Dmitriy Zverev. Οπως διαπιστώνεται αρμοδίως, το ενδιαφέρον στη Ρωσία για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, μετά και το περυσινό επιτυχημένο άνοιγμα της αγοράς στη χώρα μας, είναι εντονότατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Παρασκευή - κλοπή εμβολίου: σύλληψη διανομέα καφετέριας

Σαρηγιάννης για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: ρίσκο οι μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό (βίντεο)

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αδημοσίευτη φωτογραφία με τα δισέγγονά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψειΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

«Οι αγρότες έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα αλλά και η Πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματαΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Οι αγρότες προχωρούν σε προσωρινό άνοιγμα των δρόμων ενόψει των εορτών.

Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαράΣήμερα 13:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Πάνω από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, εμπνέει και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για κοινωνική αλληλεγγύη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσίπρας: Γίνανε λάθη τα οποία χωρίς δισταγμό τα αναφέρω και ασκώ κριτική και αυτοκριτική15:10Συνελήφθη 35χρονος για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία με πρόθεση, πλαστογραφία και εμπρησμό14:53Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης14:36Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας14:19Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα14:02Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά13:48Φάμελλος: Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε13:34Αγροτικές κινητοποιήσεις – ΚΚΕ: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο13:20Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Ηρακλείου - Στο "κόκκινο" οι καθυστερήσεις 13:06Νέα εποχή στην Παρτίζαν με την πρόσληψη του Ζοάν Πενιαρόγια12:52Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει12:38Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:24Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων12:10Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθήτριες και μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης11:56Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)11:42Ηράκλειο: Σύλληψη 70χρονου για άσεμνες χειρονομίες σε 13χρονο11:28Άνω Λιόσια: Τέσσερα όπλα εντοπίστηκαν σε οικία μετά από έρευνα αστυνομικών11:14Μουντιάλ 2026: Αδιανόητες αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων σε πόλεις που θα φιλοξενηθούν αγώνες11:00Θεσσαλονίκη: Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης ενόψει Χριστουγέννων10:46Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο10:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο