LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2021 08:34

Μιανμάρ: οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις ασφαλείας και πολίτες που διαδηλώνουν κατά των πραξικοπηματιών.

Μιανμάρ

Φωτογραφία αρχείου

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον συγκέντρωσης υγειονομικών στη Μάνταλεϊ, προκαλώντας θύματα, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι αντίπαλοι του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους εναντίον του στρατού στη διάρκεια της παραδοσιακής γιορτής για το νέο έτος με σειρά ενεργειών και πορειών.

Υγειονομικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας κατά του πραξικοπήματος, συγκεντρώθηκε στη Μάνταλεϊ νωρίς σήμερα το πρωί, όμως σύντομα έφτασαν στο σημείο στρατιώτες για να τους διαλύσουν, ανοίγοντας πυρ και κάνοντας συλλήψεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizzima.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι δεν διαθέτει λεπτομέρειες για τις συλλήψεις και τα θύματα. Η βιρμανική υπηρεσία του BBC επίσης μετέδωσε την καταστολή της διαδήλωσης των υγειονομικών.

Το πραξικόπημα έχει βυθίσει τη Μιανμάρ σε κρίση, έπειτα από 10 χρόνια στη διάρκεια των οποίων η χώρα έκανε βήματα προς τη δημοκρατία, με καθημερινές διαδηλώσεις και εκστρατείες ανυπακοής, περιλαμβανομένων απεργιών σε πολλούς τομείς οι οποίες έχουν επιφέρει πλήγμα στην οικονομία της χώρας.

Ο πενθήμερος εορτασμός του νέου έτους, μια γιορτή γνωστή ως Thingyan, ξεκίνησε την Τρίτη, όμως οι φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές ακύρωσαν τις καθιερωμένες γιορτές για να επικεντρωθούν στις κινητοποιήσεις εναντίον του στρατού.

Η Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (ΑΑΡΡ) έχει ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 715 διαδηλωτές από την 1η Φεβρουαρίου

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν

Τριμερής των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Λιβάνου

Εμβόλιο AstraZeneca: στα σκουπίδια χιλιάδες εμβόλια που έληξαν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο