LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2021 12:14

Κωνσταντίνα Ρασβανή: Φοιτήτρια στο ΜΙΤ με πλήρη υποτροφία η μαθήτρια από το Βόλο

Μία από τους ελάχιστους μαθητές που γίνονται δεκτή από το κορυφαίο πανεπιστήμιο ΜΙΤ έγινε η Βολιώτισσα μαθήτρια.

Κωνσταντίνα Ρασβάνη - MIT

Σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου έγινε δεκτή μαθήτρια από το Βόλο.

Η Κωνσταντίνα Ρασβανή, μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου έγινε δεκτή στο ΜΙΤ με πλήρη υποτροφία, κάνοντας τους ανθρώπους της περήφανους, αλλά και τη χώρα, μετά την υποτροφία 97% που κέρδισε ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη για το Yale.

Το όνομα της Βολιώτισσας μαθήτριας συγκαταλέγεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Ταχυδρόμος'' μεταξύ των λιγοστών φοιτητών (4%) που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Η κλίση της στις θετικές επιστήμες ήταν κάτι που φάνηκε από νωρίς. Ειδικότερα, κατά τα γυμνασιακά της χρόνια η ίδια είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων. Δεκτή είχε γίνει μάλιστα και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.

H Kωνσταντίνα δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, παράλληλα όμως κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ίδια, πέραν του ΜΙΤ, έχει γίνει επίσης δεκτή από το Princeton και το Rice, oνειρό της όμως και πρώτη της επιλογή αποτελεί η φοίτηση στο πρώτο.

Προκειμένου να κάνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.

'' Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη'', ανέφερε η Κωνσταντίνα. Η ίδια, που, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν σκοπεύει να μπει στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούνιο, προσθέτει τα εξής: ''Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν''.

Η διευθύντρια του σχολείου, Παρασκευή Λοντρίδου, επισημαίνει ότι '' πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της''.

Πηγή: taxydromos.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας: δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες

 Φονική προσπέραση φορτηγού από λεωφορείο στην Αίγυπτο (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54Πολ Όστερ: “Έφυγε” από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας08:40Greek Mafia: Φωτογραφίες και στοιχεία των εκτελεστών του Σκαφτούρου08:27Εορτολόγιο - Μεγάλη Πέμπτη: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Μαΐου08:27Τραγωδία στην Κρήτη: Γυναίκα έπεσε νεκρή μπροστά στον 7χρονο γιο της08:26Ο καιρός του Πάσχα08:13Rapid test δωρεάν τη Μεγάλη Πέμπτη σε 156 σημεία08:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο