LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 14 Απριλίου 2021 07:51

Βατόπουλος για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: είμαστε σε ανορθόδοξο πόλεμο με τον ιό (βίντεο)

Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», ο Μανωλόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να μπούμε στη λογική ότι «όλα τα εμβόλια δεν είναι για όλους».

Βατόπουλο - Μανωλόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι ο κορονοϊός είναι απρόβλεπτος και βρισκόμαστε σε ανορθόδοξο πόλεμο μαζί του σε όλο τον πλανήτη, καθώς παρατηρούνται συνεχείς αυξομειώσεις στα επιδημιολογικά δεδομένα και μια περιοχή μπορεί να «κοκκινίσει» από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε το Πάσχα, απάντησε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κάνουμε προβλέψεις και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναπροσαρμογής της τακτικής που ακολουθούμε με έμφαση στη διενέργεια πολλών self test.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της Johnson&Johnson, οι πρώτες δόσεις του οποίου έρχονται σήμερα στη χώρα μας, είπε ότι οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι σπάνιες και είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο οι πιθανότητες να πάθεις κάτι από το εμβόλιο είναι λιγότερες από το να σε χτυπήσει κεραυνός.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε και ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος αρχικά επεσήμανε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να βγούμε από την πανδημία.

Στη συνέχεια όμως υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βγούμε από τη λογική ότι όλα τα εμβόλια είναι για όλους. Για παράδειγμα, οι σπάνιες παρενέργειες που αποδίδονται στο εμβόλιο της Johnson&Johnson, εμφανίστηκαν όλες σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Άρα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τη χορήγηση του σε αυτή την κατηγορία.

Επίσης εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ότι αφορά το ηλικιακό όριο που έχει τεθεί για το εμβόλιο της Pfizer στη χώρα μας, όπου σήμερα χορηγείται σε ηλικίες άνω των 30 ετών και είπε ότι το ηλικιακό όριο θα πρέπει να έρθει πιο κοντά σε αυτό άλλων ευρωπαϊκών κρατών που είναι γύρω στα 60 έτη.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο Moderna: μειωμένη η αποτελεσματικότητα του σύμφωνα με νέα μελέτη

Δεκάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά σε σχολικά κτίρια

Εμβόλιο Johnson & Johnson: σήμερα έρχονται οι πρώτες δόσεις στη χώρα μας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο