LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2021 22:32

Δένδιας από Βεγγάζη: Είμαστε στη διάθεση της Λιβύης για συμφωνία στις θαλάσσιες ζώνες μας

O ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Λιβύης για την μη κύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού "μνημονίου"

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΒΕΓΓΑΖΗ

«Η Ελλάδα είναι στη διάθεση της Λιβύης για να συμφωνήσουμε στις θαλάσσιες ζώνες μας» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι (Hussein Atiya Abdul Hafeez Al-Qatrani).

Επισήμανε πως οι δύο χώρες είχαν φτάσει εξαιρετικά κοντά το 2010 και πως δεν απέμεναν παρά ελάχιστα πράγματα για να ολοκληρωθεί τότε αυτή η συμφωνία.

Επίσης, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης «για την ευθεία τοποθέτησή για το παράνομο "μνημόνιο" που υπεγράφη από τη Διοίκηση του GNA και την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες». Εξίσου, τον ευχαρίστησε που υπενθύμισε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να μην κυρώσει αυτό το παράνομο «μνημόνιο».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η Ελλάδα υποστήριζε πάντοτε ότι η λύση του προβλήματος στη Λιβύη πρέπει να προέλθει από την άμεση υποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων από το έδαφος της Λιβύης. Αυτό πρέπει να γίνει αμέσως και ο λιβυκός λαός να είναι υπεύθυνος για την τύχη της χώρας του, σημείωσε.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως βρίσκεται ξανά στη Λιβύη, μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη, τον οποίον συνόδευε και τόνισε πως η επίσκεψη του στη Βεγγάζη είναι συνέχεια της επίσκεψης αυτής και σηματοδοτεί την πλήρη στήριξή της Ελλάδας στη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης και στην εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα το Δεκέμβριο.

Περαιτέρω, ο κ. Δένδιας έστειλε το μήνυμα πως «είμαστε εδώ για να ενεργοποιήσουμε όλο το πλαίσιο των συμφωνιών με τη Λιβύη και να συνάψουμε και καινούριες συμφωνίες για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην ανοικοδόμηση της χώρας». Υπό αυτό το πρίσμα, επεξήγησε η Ελλάδα λειτούργησε αμέσως την πρεσβεία της στην Τρίπολη και γι’ αυτό θα ανοίξει σήμερα και το Προξενείο της στη Βεγγάζη. «Ο νέος πρόξενός μας, ο κ. Ρακίνας, όπως και ο Επιτετραμμένος μας στην Τρίπολη, ο κ. Σταματέκος, είναι σήμερα εδώ μαζί μου» προσέθεσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στην Ελληνική Κοινότητα της Βεγγάζης και γενικά της Λιβύης, «που είναι εδώ και ένα μεγάλο τμήμα της έμεινε εδώ μέσα στα χρόνια της κρίσης και η οποία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας» όπως επισήμανε. Επίσης, ξεχωριστή μνεία έκανε στην παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων που και έχουν μείνει εδώ και λειτουργούν εδώ στη Λιβύη και τη Βεγγάζη, και είναι έτοιμες, επίσης, να βοηθήσουν με γνώση της περιοχής στην ανοικοδόμηση της φίλης-χώρας, της Λιβύης.

Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας απευθύνθηκε στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της χώρας μας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός - εμβόλιο “Takis”: οι ελπίδες που γεννά και η ελληνική ονομασία του

Πρίγκιπας Φίλιππος - Νταϊάνα: Η σχέση που ανέπτυξαν και η κρυφή αλληλογραφία τους

ΕΛΑΣ: το χιουμοριστικό βίντεο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο