LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2021 13:27 | Ανανέωση: 12 Απριλίου 2021 13:53

Γιάννος Παπαντωνίου: Στον Ανακριτή για τις φρεγάτες

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του που κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία. Γιατί κατηγορείται ο πρώην υπουργός.

Γιάννος Παπαντωνίου - φρεγάτα

Στις 22 Απριλίου θα δώσει συμπληρωματική απολογία ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου σχετικά με την υπόθεση των χρημάτων που φέρεται να έλαβε προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένη γαλλική εταιρεία για το έργο του εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003, μετά από προθεσμία που έλαβε από την ανακρίτρια της υπόθεσης.

Ο πρώην υπουργός προσήλθε σήμερα στο ανακριτικό γραφείο μετά από κλήση σε συμπληρωματική απολογία που έλαβε από τη δικαστική λειτουργό, όσον αφορά την υπόθεση του χρηματικού ποσού των 2.437.962 ευρώ που του καταλογίζεται ότι έλαβε ως δώρο από την εταιρεία "THALES NEDERLAND B.V." προκειμένου να την προωθήσει στο έργο του εκσυγχρονισμού των 6 πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η συμπληρωματική απολογία αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας που πλέον μαζί με αυτό της απιστίας που του αποδίδεται, θεωρούνται ως οι βασικές κατηγορίες για την εν συνεχεία διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων που βαρύνει τον πρώην υπουργό.

Ο κ. Παπαντωνίου προσήλθε και πάλι στο ανακριτικό γραφείο, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκιση του με την επιβολή περιοριστικών όρων, μετά την εντολή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον Απρίλιο του 2020 ζήτησε από την ανακρίτρια περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση. Το δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε από τη δικαστική λειτουργό να διενεργήσει συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις ώστε να προσδιοριστεί το βασικό αδίκημα από το οποίο προήλθαν τα παράνομα έσοδα των περίπου 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,4 εκατομμύρια ευρώ) που κατά την δικογραφία νομιμοποίησε ο κατηγορούμενος.

Η δικαστική λειτουργός έδωσε προθεσμία, επίσης για τις 22 Απριλίου, και στους συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η σύζυγος του.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Παπαντωνίου απέδωσε την όλη υπόθεση σε πολιτική σκευωρία, κάνοντας λόγο για «επίορκους δικαστές» και «πολιτικο-δικαστικό σκάνδαλο που μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε εναντίον μου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» από συγκεκριμένα πρόσωπα. Επανέλαβε δε, ότι δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση.

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο, αποφασίζοντας πριν από ένα χρόνο τον τερματισμό της 17μηνης προσωρινής μου κράτησης, διαπίστωσε ότι το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηρίξει τη δίωξη εναντίον μου και διέταξε την ανακριτική αρχή να λάβει συμπληρωματική απολογία για δήθεν παθητική δωροδοκία- ως επιπλέον βασικό αδίκημα για δήθεν τέλεση ξεπλύματος. Η πραγματοποίηση αυτής της απολογίας ήταν κενή περιεχομένου γιατί, όπως είχα επισημάνει στην πρώτη μου απολογία, δεν υπάρχει δωροδοκία. Πρόκειται για άθλια κατασκευή στο πλαίσιο της σκευωρίας εναντίον μου.

Επί ένα χρόνο μετά την αποφυλάκισή μου βρισκόμουν σε καθεστώς ομηρείας. Συνέχιζαν να αιωρούνται σε βάρος μου οι απεχθείς κατηγορίες που οι υποκινητές της σκευωρίας είχαν το θράσος να μου απευθύνουν, ενώ είναι σε ισχύ καταιγισμός περιοριστικών μέτρων στη σύζυγό μου και εμένα- παρουσίες στο Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δεσμεύσεις των εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Η σημερινή κλήση είναι ευπρόσδεκτη. Σηματοδοτεί την είσοδο στην τελευταία πράξη του πολιτικο-δικαστικού σκανδάλου που μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε εναντίον μου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν αποφυλακίστηκα, είχα δηλώσει ότι "ζητώ δικαίωση, και μία συγγνώμη". Επαναλαμβάνω τη δήλωση με μεγαλύτερη έμφαση.

Ζητώ να κριθώ, το συντομότερο δυνατό, από τη Δικαιοσύνη. Όσα έχουμε υποστεί η σύζυγός μου και εγώ αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς της χώρας μας. Προερχόμενος από οικογένεια δικαστικών και δημοσίων λειτουργών με μακρά παράδοση προσφοράς στο Δημόσιο, εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη. Γιατί γνωρίζω ότι η τεράστια πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων δικαστών εκπληρώνουν με εντιμότητα και πάθος την αποστολή τους, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ειδήσεις σήμερα

Πελώνη: Δωρεάν self test σε 900.000 εργαζόμενους

Κάλυμνος: Θάνατος ιερά από κορονοϊό

“Βουνό” τα πρόστιμα για παραεμπόριο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:09Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βράχο- Τραυματίστηκε γυναίκα (εικόνες)23:59Παναθηναϊκός - Γιόνας Βαλαντσιούνας: Ένα βήμα από τη συμφωνία, λένε οι Λιθουανοί23:47Φωτιά στην Ιεράπετρα: Δορυφορική εικόνα αποτυπώνει τις καμένες εκτάσεις23:34Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε κατάστημα που διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια23:20Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ανείπωτη καταστροφή και η μάχη με τις αναζωπυρώσεις (εικόνες)23:06Μεξικό: Ο δήμαρχος μιας πόλης παντρεύτηκε έναν.... θηλυκό αλιγάτορα (βίντεο)22:52Αχαΐα: Οδηγός παραβίασε στοπ και συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα - Ακρωτηριάστηκε μία εργαζόμενη 22:38Χίος: Στο νοσοκομείο ανήλικοι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης22:23Μπόρχα Γκόμεθ: Νεκρός ο 20χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια δοκιμών22:09Παναθηναϊκός: Αγόρασε από την Ίντερ το ποσοστό του Βαγιαννίδη21:55Φωτιές: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος την Παρασκευή (χάρτης)21:41Πέθανε ο Μάικλ Μάντσεν21:26Ραφήνα: Σε ύφεση η φωτιά - Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις21:11Μουντιάλ Συλλόγων: Οι μεγάλες μάχες των προημιτελικών ζωντανά στον ANT1 και το antenna.gr20:57Κρήτη: Αυτοκίνητο εμβόλισε διανομέα που σταμάτησε σε διάβαση – Διέφυγε πετώντας πέτρες ο οδηγός (βίντεο)20:41Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: Στο τραπέζι η επίλυση όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων20:27Φωτιά στον Καρδαμά: Κάηκαν τέσσερα στρέμματα αγροτικής έκτασης (εικόνες)20:11Παναθηναϊκός - Γκέιμπριελ: Θα κρατήσω αυτές τις αναμνήσεις μέσα μου για πάντα19:40Λαμία: Παρέσυρε δικυκλιστή και τον εγκατέλειψε - "Μη με μπλέξεις" φώναζε19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο