LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 12 Απριλίου 2021 08:36 | Ανανέωση: 12 Απριλίου 2021 08:54

Έλληνας μαθητής έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έκανε ένα ζωής πραγματικότητα και πέρασε στο ξακουστό και ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου!

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος - Yale

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος - Yale

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος - Yale

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα», τονίζει.

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό», τονίζει.

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος - Yale

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιάννης Στουρνάρας στο “Special Report” (βίντεο)

BAFTA: Το “Nomadland” σάρωσε τα βραβεία (βίντεο)

Μητσοτάκης: Self tests για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλαΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο