LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Απριλίου 2021 09:42

Σκρέκας στον ΑΝΤ1: έρχεται νέο “Εξοικονομώ” με κριτήρια

Τι είπε για τους δασικούς χάρτες. Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Τα κριτήρια του «Εξοικονομώ».

Σκρέακς - Πρωινοί Τύποι

«Υπήρξαν πολλά λάθη στους δασικούς χάρτες και για αυτό με τον πρωθυπουργό αποφασίσαμε για οριζόντιες αλλαγές χωρίς επιβάρυνση των πολιτών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Σκρέκας, υπάρχουν περίπου 140.000 αντιρρήσεις, εκ των οποίων το 50-55% είχε κυρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ωστόσο, «αν αφήναμε τις αντιρρήσεις θα θέλαμε 15 χρόνια για να εξεταστούν».

«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν σφάλματα, εκτάσεις που δεν είναι δασικές, αλλά χαρακτηρίζονται, δεν είχαν συμπεριληφθεί πράξεις από παράλειψη και ερχόμαστε και τα διορθώνουμε», είπε και εξήγησε ότι, γίνονται γρήγορες αναθέσεις σε νομικούς, ώστε να προχωρούν οι υποθέσεις.

Στο τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, είπε ότι αφενός μπορούν ατελώς να προσφύγουν στο Δασαρχείο, ώστε να διορθώσει μόνο του το λάθος.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορούν να προσφύγουν σε μεικτές Επιτροπές, όπου και θα κριθεί το αίτημά τους. Εκεί υπάρχει κόστος, μειωμένο κατά 50%, ενώ έχει διπλασιαστεί και ο αριθμός των Επιτροπών.

Εξηγώντας «οι δασικοί χάρτες δεν επεμβαίνουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς», είπε πως, στις περιπτώσεις που δεν τεκμαίρεται η κυριαρχία του Δημοσίου, τα λάθη θα διορθωθούν από την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

Κάλεσε όσους έχουν νόμιμες οικοδομικές άδειες να αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ και τόνισε ότι, ακόμα και οι περιπτώσεις προφορικής μεταβίβασης ακινήτου, θα διορθωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Νέο «Εξοικονομώ»

«1,2 δις θα διατεθούν το επόμενο δίμηνο» στα πλαίσια του προγράμματος «Εξοικονομώ», είπε ο Υπουργός, ανακοινώνοντας ότι στα τέλη του καλοκαιριού έρχεται δεύτερο πρόγραμμα.

Η διαφορά με το πρώτο θα είναι τα κριτήρια που τίθενται, μεταξύ τω οποίων  η παλαιότητα του κτηρίου, ο βαθμός αναβάθμισης και πόσοι μένουν μέσα στο σπίτι.  «Θα υπάρχει προεταιροποίηση και επιλαχόντες», συμπλήρωσε σχετικά.

Ως προς το χρόνο που αναμένεται να ξεκινήσει, ο κ.Σκρέκας είπε ότι, τον Ιούνιο υπολογίζεται να προδημοσιευτούν  τα κριτήρια και μέχρι τέλος Αυγούστου θέλουμε να είναι στον αέρα η πλατφόρμα.

Τέλος, ερωτηθείς για τυχόν μειώσεις στην τιμή του ρεύματος, απάντησε πως «οι τιμές πέφτουν μέσα από τον ανταγωνισμό, ο πολίτης έχει επιλογή φθηνότερου τιμολογίου», ενώ για τη ΔΕΗ είπε πως,  «παραλάβαμε μία εταιρεία ζόμπι και μέσα σε 18 μήνες καταφέραμε να δανείζεται με καλό επιτόκιο».

Ειδήσεις σήμερα:


Μάνα συνελήφθη για τη σφαγή των παιδιών της (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:32Κυψέλη: Συνελήφθη 58χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακίνηση μεταναστών – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο10:18Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25Επίδομα παιδιού - Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα σήμερα07:11Γάζα: Δημοσιογράφος νεκρός μετά από ισραηλινό πλήγμα06:57ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο