LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Απριλίου 2021 15:09 | Ανανέωση: 09 Απριλίου 2021 15:09

Φονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ

Αγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον γνωστό δημοσιογράφο έξω απο το σπίτι του.

Καραιβάζ

Φονική ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, είχαν στήσει άγνωστοι, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν στις 14:15 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.


Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες και επί σειρά ετών είχε εργαστεί στον ΑΝΤ1.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του Γιώργου Καραιβάζ. "Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια" αναφέρει η Ένωση και προσθέτει:

"Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια".

Καραϊβάζ

Καταδίκη απο τον πολιτικό κόσμο

Σε δήλωση της, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρει «Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους. Οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Καραϊβάζ

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του», τονίζει το ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση αναφέρει «η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων». 

Καραϊβάζ

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Μακρινίτσα: Προπηλακίστηκε ο δράστης του διπλού φονικού (εικόνες)

Τουρκία: Αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο