LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2021 19:03

Νέα μνημόνια “βλέπει” ξανά ο συνταξιούχος πλέον Τόμσεν

Σε ρόλο… “Κασσάνδρας” ο άλλοτε κραταιός επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα.

Συνέντευξη Τύπου - Τόμσεν - Eurogroup

Του Νίκου Ρογκάκου

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Αυτή η φράση εκφράζει τον συνταξιούχο πλέον υπάλληλο και τον άλλοτε κραταιό Επικεφαλής της τρόικας στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος συνεχίζει να μιλά για Μνημόνια στην Ελλάδα, μετά την κρίση τη πανδημίας.

Ο «πολύς» κύριος Τόμσεν μας πανικόβαλε πάλι, προβλέποντας στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη και ολική επαναφορά των προγραμμάτων διάσωσης.  

Ο Πόουλ Τόμσεν αυτή την φορά έβαλε σε πρώτο πλάνο την Ιταλία, προσθέτοντας από κοντά και τη Γαλλία καθώς το δημόσιο χρέος τους όπως είπε, έχει διογκωθεί υπέρμετρα στη σκιά της πανδημίας ενώ για τη δική μας χώρα η αναφορά του ήταν του τύπου «ας μην το συζητήσουμε για την Ελλάδα»… Για την Ιταλία δε, εκτίμησε πως θα υπάρξει ανάγκη για αναδιάρθρωση χρέους.  

Πηγαίνοντας μας λίγα χρόνια νωρίτερα, ο «διάβολος» του ΔΝΤ μας θύμισε μέρες μνημονίων, όταν ο τότε επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ είχε εμμονή με «τα νούμερα που πρέπει να βγαίνουν», ο κ. Τόμσεν σήμερα υπέδειξε εμμέσως την ανάγκη -κατά την άποψή του- νέων περικοπών στις συντάξεις κάνοντας λόγο για βορειοευρωπαϊκές συντάξεις στην Ελλάδα οι οποίες αποδίδονται με νοτιοευρωπαϊκό σύστημα.

Μάλιστα δήλωσε «μάλλον απαισιόδοξος για την ικανότητα της Ελλάδας να ευδοκιμήσει στην ευρωζώνη», χαρακτήρισε λάθος και ασυνάρτητη την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, καυτηρίασε την αδυναμία της ευρωζώνης να πετύχει πολιτική ένωση και προέβλεψε περισσότερη λιτότητα στο μέλλον για τις χώρες του Νότου.  

«Δεν μπορώ να προβλέψω πότε θα έρθει η επόμενη κρίση, αν θα είναι σε 1, 2,3 χρόνια αλλά θα έρθει κάποια στιγμή όταν και θα εκδηλωθεί μεγάλη πίεση από τις χώρες του Βορρά είπε, για να προσθέσει πως «οι πιέσεις μείωσης του χρέους που θα έρθουν στις χώρες του Νότου θα είναι δραματικές», είπε ο κ. Τόμσεν.

Το κρεσέντο δραματικών προβλέψεων Τόμσεν παρακολουθούσε μάλλον αμήχανα ο πρώην επικεφαλής του EwG Τόμας Βίζερ ο οποίος σημείωσε με νόημα πως «δεν βλέπω προγράμματα διάσωσης».

Ειδήσεις σήμερα

Τουριστικά λεωφορεία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω πανδημίας

Κορονοϊός: “έκρηξη” στους διασωληνωμένους και 3228 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνώνΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση κατηγορούμενο ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν πιστωθεί.

Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό τουΣήμερα 13:30 | Ειδήσεις

Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται αποδεικτικό βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό τηλέφωνό του.

Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημαΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, κατά την μεταφορά οπλισμού και χειροβομβίδων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΣΥ: Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών λόγω της έκτακτης στάσης σε Μετρό και Τραμ17:46Ολυμπιακός: Αποθέωση για τον Μεντιλίμπαρ από τα διεθνή μέσα17:36Βίλνιους: Αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του - Έκλεισε το αεροδρόμιο (Εικόνες)17:22Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Δεν ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις νύφης-πεθεράς17:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:54"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:40Ινδία: Μπασκέτα κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 16χρονο (βίντεο)16:26Συλλυπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη στη Ρόδο16:12Εκρηκτικό το κλίμα στην πορεία κατά της βίας γυναικών στην Κωνσταντινούπολη: "Θέλουμε να ζήσουμε" – 14 προσαγωγές15:59Χωρίς νίκη επί ελληνικού εδάφους παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνες UEFA15:45Κύπρος: Υπεγράφη οριοθέτηση της ΑΟΖ και συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με Λίβανο15:31ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνών15:17Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημα15:03Δήλωση του Νίκου Δένδια για το δυστύχημα στη Ρόδο14:49Βραζιλία: Νέος τραυματισμός για τον Νεϊμάρ14:35Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό του14:21Μαρούσι: Βρέθηκε οχιά μέσα σε κτήριο14:07ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις πρότεινε ο εισαγγελέας13:53Πάτρα: Άγνωστος έριξε κροτίδα μέσα σε σχολείο – Τραυματίας ένας 12χρονος μαθητής13:39Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της13:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο