LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2021 11:52

Panhellenic Forensics Association Tournament: το Κολλέγιο Αθηνών πήρε την πρωτιά

Οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες, που φέτος πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Μαθητές - Κολλέγιο Αθηνών - Panhellenic Forensics Association Tournament

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το Κολλέγιο Αθηνών, «Η ομάδα 38 μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών κατέλαβε την 1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα 2021 (Panhellenic Forensics Association Tournament), οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν φέτος διαδικτυακά, με συμμετοχή 280 μαθητών.

Το βραβείο First Among Equals στο Original Oratory απονεμήθηκε στον μαθητή Γιώργο Κυριακόπουλο και το Group Discussion στη Μαρία-Ελένη Πετροπούλου-Μπότσιου. Ο θεσμός των Forensics εισήχθη στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το Κολλέγιο Αθηνών ήταν από τα πρώτα σχολεία που συμμετείχαν. Έκτοτε ο διαγωνισμός πραγματοποιείται ετησίως με συμμετοχή όλο και περισσότερων σχολείων.

Τα Forensics αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο Κολλέγιο Αθηνών. Μαθητές του συμμετέχουν σε διασχολικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικές επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Συχνά Έλληνες μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου συναγωνίζονται με αγγλόφωνους συνομηλίκους τους ή και φοιτητές πανεπιστημίων, όπως σε διεθνείς διοργανώσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά, στην Αυστραλία, την Ιρλανδία και αλλού.

 Μαθητές - Κολλέγιο Αθηνών - Panhellenic Forensics Association Tournament

(Η ομάδα Forensics του Κολλεγίου Αθηνών – 2021) 

Το 1999, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας του Κολλεγίου Αθηνών Heather Quirk, διοργανώθηκε η πρώτη ελληνική αποστολή στο World Schools Debating Championship (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σχολικού Debate). Η ελληνική ομάδα αποτελείται από 5 μαθητές κάθε χρόνο και μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών επιλέγονται συχνά στην εθνική ομάδα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Forensics του Κολλεγίου Αθηνών είναι η μια εκ των δύο προπονητών του Team Greece. Το Κολλέγιο Αθηνών συμμετέχει συστηματικά στο Panhellenic Forensics Association Tournament με μεγάλη επιτυχία: ενδεικτικά, η ομάδα του έχει κερδίσει την 1η θέση 6 φορές τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει επίσης διοργανώσει και φιλοξενήσει πολλούς διαγωνισμούς Forensics και Debate, συμπεριλαμβανομένου του Panhellenic Forensics Association Tournament, του τελικού του World Schools Debating Championship, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2009 και το European Universities Debating Championship, που διοργανώθηκε με συμμετοχή αποφοίτων και προπονητών του Κολλεγίου Αθηνών, το 2019.

 Μαθητές - Κολλέγιο Αθηνών - Panhellenic Forensics Association Tournament

(Διακριθέντες Μαθητές στον διαγωνισμό Panhellenic Forensics Association Tournament – 2021)

Το Σχολείο αναπτύσσει τα τελευταία 10 χρόνια ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων ρητορικής για τους μαθητές της Α’ & Β’ Γυμνασίου στα Junior Forensics και για τους μαθητές Γ’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου στα Senior Forensics, που αναπτύσσει τις δεξιότητες επικοινωνίας, επιχειρηματολογίας και κριτικής σκέψης των μαθητών. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν 400 μαθητές ετησίως, αποτελεί τη μεγαλύτερη ενδοσχολική δράση ρητορικής στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζοντας την μακροχρόνια παράδοση καινοτομίας του σχολείου στις μεθόδους διδασκαλίας της ρητορικής και του debate η υπεύθυνη του προγράμματος Forensics του Σχολείου Καλλίνα Μπασλή και οι προπονητές της φετινής ομάδας Γιώργος Αραβώσης, Βίκυ Μαυρίκα, Θοδωρής Ντουνιάς, Στέλιος Ποταμίτης, Δάφνη Ρεμούνδου, Ελένη Ρεπούλιου, Βασίλης Τσιπόπουλος, Βαγιάννα Φωτακίδου και Αργυρώ Χατζιελευθεριάδου δέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόκληση να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή «σκηνή» για τους μαθητές, οι οποίοι με την αφοσίωση και τις δεξιότητές τους κατάφεραν να ζωντανέψουν τη ρητορική, το θέατρο και το διάλογο μέσω του διαδικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Δημοτικά (βίντεο)

“The 2Night Show”: Ο Μάρκος Σεφερλής, το “5Χ5” και η κίνηση αγάπης σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (βίντεο)

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Συστάσεις προς τους χρήστες των social media

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τράμπ: Άτομο αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο