LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Απριλίου 2021 09:32

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: πότε θα πληρωθούν όσοι υπέβαλλαν αίτημα για προκαταβολή σύνταξης (βίντεο)

Τι είπε ο Υπουργός Εργασίας για τις εκκρεμείς συντάξεις και την καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όσους τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Κωστής Χατζηδάκης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, εξηγώντας πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το Δώρο Χριστουγέννων της περασμένης χρονιάς και δεσμεύτηκε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε να καταβληθεί στους δικαιούχους μέσα στη μεγάλη Εβδομάδα.

Επίσης πριν από το Πάσχα, αναμένεται να δοθεί και η προκαταβολή της σύνταξης σε όσους έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης, είπε πως μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 25.000 ψηφιακές συντάξεις. Κι ενώ τον Ιανουάριο οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 155.000, τώρα έχουν πέσει στις 139.000.

Σε ότι αφορά το θέμα της χρησιμοποίησης πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για να βοηθήσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη απονομή της σύνταξης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό θα προχωρήσει και το κράτος θα αναλάβει να καλύψει μια εύλογη δαπάνη για τον σκοπό αυτό και δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Ο Υπουργός Εργασίας, δεν θέλησε να δεσμευθεί για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: η συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Αδέλφια σκότωσαν την οικογένειά τους και αυτοκτόνησαν

Self test - ΠΙΣ: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο