LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2021 20:12

“Εξοικονομώ-Αυτονομώ”: “Ξεκλειδώνουν” δαπάνες 308,8 εκατ. ευρώ

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στην ενεργειακή εξοικονόμηση, σημειώνει το ΥΠΕΝ.

Εξοικονομώ κατ΄ οίκον - Κουφώματα - παράθυρα - ανακαίνιση

Την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» (σε σύνολο 39.562 οριστικών) ενέκρινε η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ» που συνεδρίασε την Παρασκευή υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης των παρεμβάσεων του προγράμματος από τους δικαιούχους, ενεργοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας και δίνοντας έτσι ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα. 

Παράλληλα, πραγματοποιείται ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας στην ενεργειακή εξοικονόμηση, που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων και την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχουν τεθεί.

Συγκεκριμένα, η Επενδυτική Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή 12.579 αιτήσεων, το σύνολο των οποίων δεν συνοδεύεται από δάνειο για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής. Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 308,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και λοιπών δαπανών απαραίτητων για την υλοποίηση των έργων. Η δημόσια δαπάνη των αιτήσεων προσεγγίζει τα 245 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε: «Προχωράμε με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς στην έγκριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”. Στόχος μας είναι αυτό το κύμα επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών να δώσει άμεσα ώθηση στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, μετά το χτύπημα της πανδημίας, δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά οικονομικά και λειτουργικά οφέλη για τα νοικοκυριά, μέσω της μείωσης όχι μόνο του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, αλλά και των δαπανών για θέρμανση και ψύξη των κατοικιών τους. Οι δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και αναβάθμισης του κτιριακού αποθέματος της χώρας μας συμβάλλουν στους εθνικούς στόχους για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγχρόνως, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τον πυλώνα της πράσινης μετάβασης που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και των Προγραμμάτων της περιόδου 2021-2027».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια την Πέμπτη

Ισπανία: το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται μόνο στις ηλικίες 60-65

Κορονοϊός: Πού θα γίνονται δωρεάν rapid test την Πέμπτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδραΣήμερα 18:25 | Ειδήσεις

Σε πεζοπορία που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, ένα 4χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε χαράδρα μαζί με τον πατέρα του.

Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο τουΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται αυτή την ώρα στο διαμέρισμα επί της οδού Αδανών.

Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία Σήμερα 17:36 | Ειδήσεις

Στη συγκεκριμένη μονάδα, υπήρξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας 100% θνησιμότητα, καθώς οι 40 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί, κατέληξαν.

Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι 12 από τους 28 συλληφθέντεςΣήμερα 18:44 | Ειδήσεις

Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 30 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 28 (ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται στο εξωτερικό και ο τελευταίος δεν έχει ταυτοποιηθεί).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Αμφιβάλω ότι η Ουκρανία θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Πούτιν 20:15Ταξί: Διαμαρτυρίες για πλαστές πινακίδες και φουσκωμένες ταρίφες20:00Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις σε νυχτερινό κέντρο για παράβαση του νόμου περί όπλων19:43Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για τους θανάτους 40 ασθενών στη ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας19:26Τζούντο: “Χάλκινος” ο Τσελίδης στο Καζακστάν19:11Θρήνος στη Μονακό: 17χρονος αθλητής σκοτώθηκε σε τροχαίο18:54Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι 12 από τους 28 συλληφθέντες18:42Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρό το παιδί που έπεσε σε χαράδρα18:27Αγρίνιο: Εισαγγελική έρευνα για 40 θανάτους από κορoνοϊό στην πανδημία 18:10Δόμνα Μιχαηλίδου: Η πρώτη φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της - "Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι μητέρα"17:52Χαλκιδική: Συλλήψεις για κλοπή χρημάτων και εργαλείων από κτηνοτροφική μονάδα 17:35Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: "Τι έκανα, τι έκανα;" φώναζε ο πατέρας που σκότωσε τον 45χρονο γιο του 17:20Συντάξεις Ιουνίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων17:06Νέδα: Πατέρας και γιος έπεσαν σε χαράδρα - Ελικόπτερο για αεροδιακομιδή του ανηλίκου16:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Οι σακούλες με αποξηραμένες γαρίδες έκρυβαν ναρκωτικά (εικόνες)16:38Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:26Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Άνδρας επιτέθηκε σε επιβάτη και πλήρωμα16:12Ρόδος: Επιχείρηση διάσωσης δύο τουριστών ο ένας τραυματίας15:58Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας15:44Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις στον Εύοσμο έπειτα από απόπειρα διάρρηξης και αρπαγή τσάντας 19χρονης 15:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο