LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2021 15:57

Platforms Project ΝΕΤ 2021: συμμετοχή της “ACEY Europe” με την έκθεση “Le bleu inconnu”

Μια διεθνής συνεργασία, με την ομαδική έκθεση, ως “τροφή” για τον διάλογο που αφορά τις σχέσεις των έργων Τέχνης με την κοινωνία.

ACEY Europe

Η πλατφόρμα συνεργασίας καλλιτεχνών “ACEY Europe συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ετήσια διεθνή διαδικτυακή έκθεση Platforms Project NET 2021 με την ομαδική έκθεση: Le bleu inconnu την οποία συν-επιμελείται η ποιήτρια και ιστορικός τέχνης, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος στην Λευκωσία, Δάφνη Νικήτα με τον εικαστικό καλλιτέχνη και ιδρυτή της Γιώργο Ταξιαρχόπουλο.

Στο Le bleu inconnu συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

C o s t i s, Μάριος Ιωάννου Ηλία, Alice Maselnikova, Λουκία Νικολαϊδου-Βασιλείου, Δάφνη Νικήτα, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος και Shunzo Yoda.

Η "ACEY Europe" δημιουργεί διαθεματικά πρότζεκτ με σκοπό να τροφοδοτήσει τον διαχρονικό διάλογο και να αναδείξει την ιστορικότητα του σχετικά με τις σχέσεις έργου τέχνης και κοινωνίας. Σκοπός της είναι να μελετά, να διερευνά και να προβάλλει τις σχέσεις έργων τέχνης με το φυσικό, το κατασκευασμένο και το ψηφιακό περιβάλλον.

ACEY Europe

Οι δύο δημιουργοί και επιμελητές με αφορμή την πανδημία ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μαζί έργα προωθώντας στο ευρύ κοινό την συνομιλία της ποίησης με τα εικαστικά και με άλλες μορφές τέχνης.

Το Le bleu inconnu  είναι μία έκθεση που εξερευνά την πολυσημία του μπλε χρώματος.  Το φαινομενικά ψυχρό χρώμα που όμως φλέγεται και ακτινοβολεί ενέργεια, έχει την δύναμη να μας μεταφέρει από το υλικό στο άυλο και πνευματικό. «Το άγνωστο μπλε» είναι συναισθήματα, αισθήσεις, συμβολισμοί, έννοιες και καταστάσεις.

Ο Μάριος Ιωάννου Ηλία, το παιδί θαύμα της σύγχρονης μουσικής κατά το CNN που έχει δημιουργήσει την «πολυμεσότητα» στην μουσική, συμμετέχει με το έργο του Manuveur για κιθάρα. Ο C o s t i s παρουσιάζει φωτογραφίες με την πρωτοποριακή γραφή ηλεκτρονικών κεραυνών πάνω σε καμπύλο καθρέπτη.

Η Alice Maselnikova συμμετέχει με πίνακες από τη σειρά έργων της που διαπραγματεύονται την έννοια του χρόνου, του πόνου και της οικειότητας, ενώ ο Shunzo Yoda συνθέτει μουσική δωματίου για σαξόφωνο και πιάνο ειδικά για το πρότζεκτ.

ACEY Europe

ACEY Europe

Η Δάφνη Νικήτα και ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος συμμετέχουν με τα έργα «Le bleu poeme» και «Επτά καθρέφτες» μια συνομιλία εικόνας και ποίησης όπου ο καθρέφτης και το μπλε λειτουργούν ως καταλύτες αυτογνωσίας και υπέρβασης. Η παρουσία στην έκθεση δύο φωτογραφιών από ιστορικούς πίνακες της ζωγράφου Λουκίας Νικολαίδου-Βασιλείου* (1909-1994), της πρώτης Κυπρίας γυναίκας που σπούδασε τέχνη, είναι συμβολική.

Στα έργα της, αλληγορίες του έρωτα και του θανάτου, το μπλε κυριαρχεί ως φυσική και ως μεταφυσική αξία. (*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν με την σύμφωνη γνώμη των συλλεκτών από το «Αρχείο Λουκίας Νικολαΐδη-Βασιλείου» της Λεβεντείου Πινακοθήκης και πρόκειται να δημοσιευτούν στην έκδοση Λουκία Νικολαΐδου-Βασιλείου  που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Copyright Λεβέντειος Πινακοθήκη / Φωτογράφος Παύλος Λοιζίδης).

Το Platforms Project ΝΕΤ είναι διαδικτυακή προσομοίωση της παρουσίασης του καλλιτεχνικού δυναμικού της έκθεσης Platforms ProjectIndependent Art Fair. Αντικείμενο της έκθεσης είναι η ενδεικτική χαρτογράφηση της ανεξάρτητης εικαστικής δραστηριότητας σήμερα και η προβολή της στο ευρύ κοινό. Λόγω του COVID-19 εγκαινιάζεται φέτος και η διαδικτυακή εκδήλωση Platforms Project Net teaser η οποία πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα της έκθεσης και τα social media 5-11 Απριλίου 2021.

ACEY Europe

Εγγραφείτε στο DaGe YouTube channel:   https://www.youtube.com/channel/UCYAGIUEeL3Naxv8ICmICYVQ/videos

Επισκεφθείτε το Le bleu inconnu at the Platforms Project Net teaser: https://platformsproject.com/platforms/acey-europe/


Ειδήσεις σήμερα: 

“Χρυσή” απάτη με γάντια μιας χρήσης

Δασικοί χάρτες: Αλλαγές με οριζόντιες παρεμβάσεις

Σούδα: Πλοίο διέλυσε τoν προβλήτα στο λιμάνι (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο