LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 06 Απριλίου 2021 15:11 | Ανανέωση: 06 Απριλίου 2021 15:23

Κόντρα Μενδώνη - ΣΥΡΙΖΑ για την επιγραφή στην Ακρόπολη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και οι φωτογραφίες με τις επιγραφές που θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη. Χαμός στα social media. 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Για στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, που «έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής», κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί στην Ακρόπολη επιγραφή με το όνομα της Λίνας Μενδώνη, ενώ δεκάδες είναι τα σχόλια στα social media. 

Μάλιστα, σε αναρτησή του στο Twitter o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: 

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Νωρίτερα,, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει πως «ότι και να κάνει η Λίνα Μενδώνη, θα είναι για πάντα η υπουργός που κάλυψε τον Λιγνάδη και κατέστρεψε τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του μέσα στην πανδημία. Ο σχεδιασμός για μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της στην Ακρόπολη αποτελεί ύβρη και θα έχει την τύχη που του αξίζει». 

Αναλυτικά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει:

«Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ.

Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών».

Υπουργείο Πολιτισμού - πινακίδες - Ακρόπολη

Υπουργείο Πολιτισμού - πινακίδες - Ακρόπολη

Αναγνωστοπούλου: Η κ. Μενδώνη διαψεύδει τη σύμβαση που έφερε στη Βουλή

«Αυτή που έχει ξεπεράσει κάθε όριο είναι η, κατ' ευφημισμό πλέον Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη. Η ίδια, από κοινού με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομικών στις 28.02.2020 υπέγραψε την αμφιλεγόμενη "σύμβαση δωρεάς" με το Ίδρυμα Ωνάση που με ένα χρόνο καθυστέρηση κατέθεσε στη Βουλή μετά από επίμονα αιτήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου.

Παράλληλα, προσθέτει: «Στη σύμβαση αυτή, που η ίδια κατέθεσε και υπέγραψε, στο άρθρο 9 αναφέρεται: Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70 x 40 εκ.) που θα αναφέρει: "Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)."Ή λοιπόν η σύμβαση αυτή είναι fake news όπως λέει η κα Μενδώνη, που σημαίνει ότι είναι διπλά υπόλογη όχι μόνο γιατί εξαπάτησε τη Βουλή με δικά της fake news και πλαστά στοιχεία αλλά και για παράβαση καθήκοντος, ή η κα Μενδώνη τρέχει να τα μαζέψει άρον άρον μετά την κοινωνική κατακραυγή. Εκτός εάν πλέον την εξαπατά και ο ίδιος της ο εαυτός».

Η Σία Αναγνωστοπούλου επισυνάπτει στην ανακοίνωσή της, όπως η ίδια αναφέρει, και την σύμβαση δωρεάς όπως κατατέθηκε στη Βουλή.

Πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού ανέφεραν ότι «Το υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει ότι στη σύμβαση υπήρχε ένα τυπικό κείμενο αλλά τώρα με ανακοίνωση δίνει στη δημοσιότητα την επιγραφή στην τελική μορφή της και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής και πλέον είναι  δολοφονία χαρακτήρος».

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  δεσμεύεται ως κυβέρνηση να ακυρώσει την κατά συρροήν ύβρι της πρόσκαιρης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως. Είτε πρόκειται για «πλάκες» είτε για την βεβήλωση με τσιμέντο. Οι «υβριστές της πλάκας» θα διαπιστώσουν τι σημαίνει σεβασμός στα ιερά και τα όσια του ελληνισμού και πως μπορούν να αναβαθμιστούν τα αρχαία μνημεία χωρίς να βεβηλώνονται.  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ άλλωστε είχε καταθέσει έγκαιρα σχέδιο για τον Ιερό Βράχο, με απείρως μικρότερο κόστος. Ουδέποτε εισακούστηκε από την κυβέρνηση που εξακολουθεί να διακρίνεται από “συμπεριφορές της πλάκας”», αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.


 

Ειδήσεις σήμερα: 

“Χρυσή” απάτη με γάντια μιας χρήσης

Δασικοί χάρτες: Αλλαγές με οριζόντιες παρεμβάσεις

Σούδα: Πλοίο διέλυσε τoν προβλήτα στο λιμάνι (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:00“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο