LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Απριλίου 2021 12:17 | Ανανέωση: 04 Απριλίου 2021 12:35

Notam: νέα παράταση στους περιορισμούς - πώς γίνονται οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Επτά μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό. Ποιοι εξαιρούνται. Τι ισχύει για τους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος

Παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις των επιβατών, ενώ για τις πτήσεις εξωτερικού οι περιορισμοί συνεχίζονται έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα για τις αεροπορικές μετακινήσεις, σύμφωνα με τις νέες Covid-19 notams, ισχύουν τα ακόλουθα:

Πτήσεις εσωτερικού: Παρατείνεται έως την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation). Η notam προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς - επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam, που θα ισχύει έως τις 19-4-21 όπως και όλες οι ακόλουθες οδηγίες πτήσεων εξωτερικού, προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών, πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων δέκα χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Ισραήλ.

Επτά ημέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ' οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες, εκτός εάν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Στους επιβάτες εξωτερικού, επιπρόσθετα, θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξή τους, βάσει της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν θετικό επιβάτη, η καραντίνα θα ισχύει για 14 ημέρες.

Χωρίς καραντίνα θα εισέρχονται στην Ελλάδα όλοι οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες: H αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ (μόνιμοι κάτοικοι) επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορονοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια Αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) Της παρόδου 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, β) της αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Οι αφιχθέντες μόνιμοι κάτοικοι από το Ισραήλ που θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού απαλλάσσονται από τον υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό επτά ημερών που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους αφιχθέντες από το εξωτερικό αλλά και για τους αφιχθέντες από το Ισραήλ που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Υπενθυμίζεται, ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από ΗΑΕ και Ηνωμένο Βασίλειο: Επιπρόσθετα όλων των άλλων μέτρων προβλέπεται υποχρεωτικό rapid test κατά την άφιξη για όλους τους επιβάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ηνωμένο Βασίλειο: Επταήμερη καραντίνα και νέο PCR test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα, θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το επταήμερο.

Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Με τη notam προβλέπεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr, από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης, είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ανώτατο όριο 4.000 ταξιδιωτών από Ρωσία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί: Αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 4.000 επιβατών την εβδομάδα.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζαχαράκη στον ΑΝΤ1: οι τρεις προϋποθέσεις για την έλευση τουριστών

Λιανεμπόριο: αποζημίωση ζητούν περιφερειάρχες για τα κλειστά καταστήματα

Κοντοζαμάνης στον ΑΝΤ1: η διαχείριση της πανδημίας είναι μια δυναμική κατάσταση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθείΣήμερα 17:59 | Ειδήσεις

Απαντώντας αργότερα στη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη είπε ότι, την "Πόρσε" του, την αγόρασε ο ίδιος, έναντι 47 χιλιάδων ευρώ, το 2019.

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτεςΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

«Η εκλογή του Υπουργού Οικονομικών της χώρας μας στην ηγεσία του Eurogroup είναι σημαντικό ορόσημο σε αυτή τη διαδρομή προόδου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:39Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29Προεδρία Eurogroup: H Γερμανία στηρίζει τον Πιερρακάκη17:19Λίλι Κόλινς για Κυριάκο Μητσοτάκη: Να κυβερνάς την Ελλάδα και μετά πηγαίνεις σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;17:09Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή16:59ΓΕΕΘΑ: Πραγματοποιήθηκε η άσκηση "Loyal Dolos 25" (Εικόνες)16:45Πάτρα - "Αποκαλύψεις": Παιδαγωγός κακοποιούσε παιδιά σε ειδικό νηπιαγωγείο - Βίντεο σοκ16:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο