LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 02 Απριλίου 2021 20:09 | Ανανέωση: 02 Απριλίου 2021 20:16

Αρχαιολογικοί χώροι - Μουσεία: Το νέο θερινό ωράριο

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το νέο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Το νέο θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, το νέο ωράριο λειτουργίας, φέτος, εξαιτίας των δυσκολιών που έχει επιφέρει η πανδημία, αντί της καθιερωμένης ημερομηνίας έναρξης (1η Απριλίου), τίθεται σε ισχύ ως εξής: Για τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, από την 24η Απριλίου έως την 31η Οκτωβρίου 2021, και για τα αρχαιολογικά μουσεία, τα μνημεία και τα σπήλαια, από την 4η Μαΐου - εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν - έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

«Με τη φετινή υπουργική απόφαση, τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων ομαδοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες (8 π.μ. έως 8 μ.μ. και 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ), ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα εργαζομένων και επισκεπτών», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Επίσης επισημαίνεται ότι φέτος, ο αριθμός των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων, που αποδίδονται στο κοινό, αυξάνεται, καθώς προστίθενται νέοι τόποι επίσκεψης, όπως το Μουσείο Δημοκρατίας στον Άγιο Ευστράτιο, το Μουσείο Λοβέρδου-Τσίλλερ στην Αθήνα, ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου θεάτρου Αιγών.

Επίσης, έχει αυξηθεί ο αριθμός των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως τις 8μ.μ), όπως ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο και το Κάστρο της Πάργας.

«Στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων που εφαρμόζουν διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως τις 8μ.μ), καθώς και στα μουσεία που λειτουργούν εντός αυτών, το ωράριο από 1η Σεπτεμβρίου 2021 διαμορφώνεται, λόγω σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, ως ακολούθως: 1η έως 15η Σεπτεμβρίου 8 π.μ.-7.30 μ.μ., 16η έως 30η Σεπτεμβρίου 8 π.μ.-7.00 μ.μ, 1η έως 15η Οκτωβρίου 8 π.μ.-6.30 μ.μ και 16η έως 31η Οκτωβρίου 8 π.μ.-6 μ.μ.», συμπληρώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ενώ η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και 20 λεπτά πριν από τη λήξη του ωραρίου.

Όλοι οι ως άνω αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία παραμένουν κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του κράτους. Τη Μεγάλη Παρασκευή λειτουργούν 12 το μεσημέρι-5μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και το εκάστοτε επιδημιολογικό επίπεδο κάθε περιφερειακής ενότητας συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης https://covid19.gov.gr/covid-map/. Επισημαίνεται ότι όλες οι οδηγίες τελούν υπό συνεχή επαναξιολόγηση και επικαιροποίηση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στη διεύθυνση https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα γνωστός ηθοποιός ως ύποπτος για βιασμό (βίντεο)

Πασχάλης Τσαρούχας: Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ δέχεται απειλές

“Άγριες Μέλισσες”: η “Σοφούλα” και ο “Άγγελος” μαζί στο “Πρωινό” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο τουΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι είπε ο ευρωβουλευτής λίγη ώρα μετά την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα - Στην περιοχή βρίσκονται ρώσικα πολεμικά σκάφη15:22Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο