LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2021 13:50

Ξενώνας στο “Σωτηρία” για συνοδούς ασθενών (εικόνες)

Πραγματικότητα είναι ο ξενώνας για τη φιλοξενία συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

Παραδόθηκε ο ξενώνας εξυπηρέτησης των συγγενών των περιθαλπομένων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Διοικητή του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Σ. Μητσιάδη.  Το συγκεκριμένο Κτίριο ανακαινίσθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

 «Η Περιφέρεια Αττικής συνέβαλε στην υλοποίηση ενός έργου πνοής που αφορά στην φιλοξενία συγγενών των ασθενών. Στηρίζουμε έμπρακτα τόσο το Σύστημα Υγείας με σημαντικό εξοπλισμό, όσο και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» , δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής παρέδωσε σήμερα στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών (ΓΝΝΘΑ)  «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Σ. Μητσιάδη το ανακαινισμένο  Κυριαζίδειο Κτίριο το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση μονάδας στήριξης συγγενών περιθαλπομένων.

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα οικοδομήματα των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου το οποίο κτίστηκε το 1903. Η ανακίνησή του κτιρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 225.806,45   Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.).  Ο Περιφερειάρχης Αττικής αποδεχόμενος το αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου δεσμεύθηκε να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και η εξασφάλιση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κ.α.) του κτιρίου.

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνόδευαν κατά την επίσκεψή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α.  Καλογερόπουλος.  Εκτός από το Διοικητή του Νοσοκομείου Σ. Μητσιάδη, παρούσα ήταν η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μ. Γκάκα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία» Π. Γαρζώνης, ο Διευθυντής του Φαρμακείου Ξ. Θιακός, κ.α.

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία της χώρας αποκτά με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής ένα έργο πνοής το οποίο αφορά στην φιλοξενία συγγενών των ασθενών. Όπως μας διαβεβαίωσε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, μετά την κρίσιμη περίοδο της Πανδημίας οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα τεθούν προς χρήσης. Η Περιφέρεια Αττικής σε πλήρη συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου,  κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο αυτό. Σε λίγες μέρες θα συμβάλουμε και στην επίπλωση του ξενώνα. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες είμαστε κοντά στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα τα οποία παράγουν ένα εξαιρετικό έργο. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τους αποτελούν την ελπίδα για το αύριο και το σήμερα για τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μου που φρόντισαν με κάθε δυνατό τρόπο να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, τον ανάδοχο και συνολικά όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο για να προκύψει αυτό το τελικό αποτέλεσμα.  Θέλω να εξάρω την προσπάθεια που έκαναν και να συγχαρώ για την ιδέα τους τα μέλη του Συλλόγου «Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία». Τέτοιου είδους προτάσεις συμβάλλουν στην έμπρακτη στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Ξενώνες - Η ΣΩΤΗΡΙΑ - Περιφέρεια Αττικής

«Είναι ένα έργο πνοής που αφορά στην φιλοξενία των συγγενών των ασθενών μετά από μεγάλο διάστημα και με τη μεγάλη βοήθεια της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε το έργο αυτό. Θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι αμέσως μετά τον κορονοϊό να φιλοξενήσουμε συγγενείς ασθενών. Το συγκεκριμένο κτίριο έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Όπως γνωρίζεται εδώ έχουμε ογκολογικά κέντρα στα οποία πραγματοποιούνται θεραπείες που απαιτούν να μένουν για μεγάλο διάστημα οι ασθενείς  και οι συγγενείς. Υπήρχε ένα «αιώνιο» πρόβλημα και αίτημα το οποίο ικανοποιείται. Πρόκειται για ένα κτίριο 1.350 τετραγωνικών μέτρων πλήρως ανακαινισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα», δήλωσε ο διοικητής του «Σωτηρία».

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στον ΑΝΤ1 για την Μαίρη Μάτσα - Πως την αποχαιρετά ο Γιώργος Παπαδάκης (βίντεο)

Νεκρός ο συνοδηγός που “εκτοξεύθηκε” από αυτοκίνητο

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο ΕΟΦ για το θάνατο στο Ίλιον

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26Φωκίδα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες στα Βαρδούσια19:11Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι18:57Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στις Μοίρες – 78χρονος δικυκλιστής με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις18:43Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρη διάψευση για Τετέ: Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός18:29Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε ο αγώνας… λόγω γρίπης18:15Ο Ολυμπιακός θέλει να πει "αντίο" στο 2025 με νίκη στη Μπολόνια 18:01Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος17:47Αλεξανδρούπολη: Μόλις 9 κιλά ζύγιζε το 3χρονο παιδί που πέθανε από ασιτία17:33Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα και το τετραήμερο του νέου έτους17:19Μάλγαρα - Μπλόκα: Κλείνουν την Κυριακή το μεσημέρι οι αγρότες το ρεύμα προς Αθήνα17:05Πάρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε (εικόνες)16:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο