LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2021 12:55

Ολοκληρώθηκε η υποβρύχια ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

Τα ρεκόρ που κατέγραψε το έργο που αίρει την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.

ΑΔΜΗΕ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΗΣΙΩΝ

Την επιτυχή ολοκλήρωση της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου ανακοίνωσαν ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Όμιλος Prysmian που σχεδίασε, προμήθευσε και εγκατέστησε το καλώδιο.

Όπως αναφέρουν, το έργο καταρρίπτει πολλαπλά ρεκόρ λόγω του μήκους (135 χιλιόμετρα) και του βάθους (έως 1000 μέτρα) της διασύνδεσης, καθώς και της καινοτόμου τεχνολογίας που αξιοποιήθηκε για την κατασκευή του καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος.

Η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες, αίροντας την «ενεργειακή απομόνωση» του νησιού..

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Η διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα υπήρξε μία μακροχρόνια προσδοκία των Ελλήνων και τώρα υλοποιείται σε χρόνο ρεκόρ. Η τεχνολογία συνθετικών ινών υψηλής αντοχής -που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτό το έργο- εξασφαλίζει μικρότερο βάρος και βελτιωμένη μηχανική συμπεριφορά, καθιστώντας την ιδανική για τα μεγάλα βάθη των ελληνικών θαλασσών. Παράλληλα, προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές υποβρύχιες διασυνδέσεις στον απαιτητικό -τεχνικά- χώρο του Αιγαίου».

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Έργων της Prysmian, κ. Hakan Ozmen, ανέφερε από την πλευρά του : «Οι δυνατότητές μας αναγνωρίστηκαν και στον πρόσφατο διαγωνισμό "Έργο της Χρονιάς 2020", στον οποίο η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής διακρίθηκε ως το "έργο των ρεκόρ". Μας τιμά η σταθερή εμπιστοσύνη του ΑΔΜΗΕ στην τεχνογνωσία μας και νιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε κομβικός εταίρος του Διαχειριστή σε ένα τόσο στρατηγικό έργο, που συνδέει για πρώτη φορά την Κρήτη με το χερσαίο Σύστημα Μεταφοράς».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: μετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια

Δώρο Πάσχα: Τι ισχύει για εργαζόμενους με συμβάσεις σε αναστολή

Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Οι τέσσερις πυλώνες και τα βασικά έργα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

30ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμούΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Πόσα χρήματα άντλησε ο ΟΔΔΗΧ. Υπερδεκαπλάσια η προσφορά από επενδυτές. Για ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης,

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:47Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο