LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Μαρτίου 2021 16:23

Φονικό στο Νέο Σούλι: ανατροπή στην υπόθεση

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών που ανατρέπει την εισήγηση της Εισαγγελέως. Το χρονικό της τραγωδίας.

φονικό  - Σούλι

Την παραπομπή σε δίκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών, για την αιματηρή υπόθεση που είχε συγκλονίσει την αχαϊκή πρωτεύουσα τον Φεβρουάριο του 2020 στην περιοχή Νέο Σούλι.

Παρά το γεγονός η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών είχε εισηγηθεί να μην ασκηθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για την συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών είχε διαφορετική άποψη.

Εξέδωσε βούλευμα (υπ. αριθμ. 37/2021),σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Περιφέρειας Πατρών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της οπλοκατοχής και της παράνομης οπλοφορίας.

Η πλευρά του κατηγορούμενου άσκησε έφεση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών επί της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και αναμένεται το επόμενο διάστημα η έκδοση της απόφασης.

Ο φερόμενος ως δράστης, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβόλησε το θύμα και πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν ξημερώματα Δευτέρας σε φανοποιείο στο Νέο Σούλι της Πάτρας, όταν – σύμφωνα με την Αστυνομία- το θύμα διέρρηξε την επιχείρηση κόβοντας τον προστατευτικό φράχτη του χώρου και προκαλώντας φθορές ακόμα και στην κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε από τον συναγερμό και – σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία-  μετέβη στο σημείο, όπου δέχθηκε επίθεση από το θύμα, το οποίο πυροβόλησε εναντίον του με δίκαννο και στη συνέχεια άρχισε να τον απειλεί με ένα κλαδευτήρι. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τραγική κατάληξη για τον 41χρονο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από σφαίρα που δέχθηκε στην αριστερή θωρακική χώρα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, το θύμα κατ’ εξακολούθηση τον ενοχλούσε, απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του, έχοντας προκαλέσει μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν, φωτιά στην επιχείρηση του πελάτη του και πως ό,τι συνέβη ήταν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας.

Μάλιστα, όταν είχε μεταβεί στον Εισαγγελέα, είχε δηλώσει πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και πως πυροβόλησε στα τυφλά για να εκφοβίσει το θύμα όταν είδε να στρέφει την καραμπίνα εναντίον του.

Ωστόσο, η πλευρά του θύματος υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου είναι αβάσιμοι ζητώντας να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γεώργιος Καλαπόδης, ερωτηθείς σχετικά με την τελευταία εξέλιξη ανέφερε πως «το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με τεκμηριωμένο σκεπτικό οδηγήθηκε σε σωστή απόφαση λαμβανομένου υπόψιν ότι η μέχρι τώρα ισχυρισμοί της άλλης πλευράς ήταν εντελώς αόριστοι και αβάσιμο».

Πηγή: Εφημερίδα "Γνώμη"

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“MeToo” – ΗΠΑ: Αποζημίωση–“μαμούθ” στα θύματα αθλίατρου παρενοχλητή21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο